Nabujale reke prete jugu Srbije: Proglašena VANREDNA odbrana od poplava, evakuisane desetine ljudi

Poplavni talas stigao iz Bugarske

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug printscreen

Na osnovu hidrološke situacije, trenutnih vodostaja na rekama i stanja zaštitnih objekata proglašena je vanredna odbrana od poplava na Vodnim jedinicama “Južna Morava- Vranje“ i „Nišava-Niš“, saopšteno je iz JVP “Srbijavode”.

Reke napravile HAOS, poplavile kuće, odnele mostove: Proglašena VANREDNA SITUACIJA u još jednoj opštini

Usled tendencije rasta nivoa vodostaja i zasićenosti tla redovna odbrana od poplava proglašena je na Vodnoj jedinici „Nišava- Niš, Dimitrovgrad“ i na Vodnoj jedinici „Ibar- Kraljevo, Novi Pazar“, sektor M.12.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sve službe JVP „Srbijavode“ i nadležnih vodoprivrednih preduzeća na čelu sa direktorom JVP “Srbijavode“ Goranom Puzovićem, su na terenu, prate situaciju kako bi preduzeli sve pripremne radnje i mere u cilju sprečavanja plavljenja područja.

U toku je spasavanje BOLESNE žene kod Žitorađe: Zbog POPLAVE sa porodicom zarobljena u kući

U Nišu, Pirotu, Dimitrovgradu i Vranju su održani Krizni štabovi, gde su utvrđene hitne sanacione i preventivne mere koje se preduzimaju u koordinaciji sa Sektorom za vanredne situacije i lokalnim samoupravama, navodi se u saopštenju.

Poplavni talas iz Bugarske i sa Kosova i Metohije preti da ugrozi naselja na jugoistoku Srbije.

Službe JVP „Srbijavode“ uvode dežurstva na lokalitetima koji su evidentirani kao kritični, kako bi u skladu sa hidrološkom situacijom angažovali dodatna sredstva i ljudstvo u cilju blagovremenog dejstva.

Poplave u Srbiji: DRAMATIČNE scene u Pirotu, evakuacija u Orahovcu, sela pod VODOM (VIDEO)

„Pošto se poplavni talas polako pomera prema Pirotu, mi sada idemo tamo da pratimo situaciju. Ne očekujemo velike probleme ni u Nišu, ni u Pirotu, jer su oba ova grada zaštićena na pravi način. U Vranju gde je zabeležen porast nivoa reke Morave su takođe naše ekipe koje prate situaciju kako bi utvrdili šta je to što moramo noćas i ujutru da uradimo kako bi nam građani bili bezbedni“, istakao je direktor JVP ”Srbijavode” Puzović.

Evakuisane 34 osobe

Pripadnici Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timovima sa spasavanje i rad na vodi evakuisali su 34 osobe iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka i to 22 osobe iz Doljevca, dve iz Leskovca, šest iz Bojnika i četiri iz Bujanovca, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

MUP je saopštio da je proglašena vanredna situacija na teritoriji Leskovca, na delu teritorije opštine Bojnik i u opštinama Žitoradja, Doljevac, Dimitrovgrad i Vlasotince.



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar