Srbija je na ovo čekala osam VEKOVA! Za 17 dana biće otkriven SPOMENIK Stefanu Nemanji (FOTO)

Za samo godinu dana Srbija će podići spomenik Stefanu Nemanji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Beograd.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na Savskom trgu i spomeniku Stefanu Nemanji koji će, kako je istakao, biti završen za 17 dana i poručio da je podizanja spomenika, na koji naša zemlja čeka osam vekova, dokaz koliko se Srbija okrenula svojoj tradiciji i koliko ljubomorno čuva svoju istoriju.

Vesić je naveo da je dobra vest za sve građane to što će konačno u januaru biti završen taj spomenik, a poručio je onima koji ne vole Stefana Nemanju i misle da to nije dobro za Srbiju, da će se to ipak dogoditi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za samo godinu dana Srbija će podići spomenik Stefanu Nemanji i to na predlog predsednika Aleksandra Vučića, posle osam vekova čekanja – istakao je Vesić.

Podsetio je da je predsednik Vučić nedavno bio u Hilandaru, gde je rekao da će država pomoći obnovu manastira koji je podigao upravo Stefan Nemanja.

Srbija se okrenula svojoj tradiciji i ljubomorno čuva svoju istoriju i kulturu
Zamenik gradonačelnika je podsetio i da je završen Hram Svetog Save na Vračaru, na koji se čekalo od tridesetih godina prošlog veka.

– To su istorijske stvari koje bi mnoge generacije poželele da mogu da učine i to je dokaz koliko se Srbija okrenula svojoj tradiciji i koliko čuva ljubomorno svoju istoriju i kulturu tako da su ovo veliki dani za Srbiju i ja sam srećan da svi možemo da budemo srećni što živimo u ovo doba koje mnoge generacije nisu doživele, a verovatno su zaslužnije od nas – naglasio je Vesić.

Kada je reč o radovima na spomeniku, Vesić je kazao da se danas skida poslednja skela, počinje postavljanje rasvete, kao i reflektorska stakla koja će biti ispod samog spomenika.

Sve će biti gotovo za 17 dana
Počelo se i sa postavljanjem šatora kako ne bi stajao za vreme snega, a kocka koja je pronađena u jednoj od obližnjih ulica – Ulici Milovana Milovanovića, staru preko 100 godina, pronađenu ispod asfalta kojim je samo bila prekrivena u 20. veku, sada je očišćena i biće iskorišćena oko samog spomenika.

Tako će prilaz spomeniku biti mnogo lepši. Sve će biti gotovo za 17 dana i 27. januara ćemo otkriti spomenik Stefanu Nemanji, spomenik koji čekamo osam vekova – zaključio je Vesić.



Izvor: Beograd.rs

Komentari (2)

  1. e vala i ja sam cekala i docekala.kada bi jos u skoli malo vise ucili o nasoj proslosti i vaznim dogadjijima to bi bila prava stvar,mi smo vise vremena posvetili ucenju hanibala i njegovim slonovima nego svojoj nacionalnoj istoriji.po neki profesor usudi se da prosiri gradivo.

    Odgovori

Ostavite komentar