Uhapšen najpoznatiji Trampovac! Predsednik SAD u velikim problemima (VIDEO+FOTO)

Odlazeći američki predsednik Donald Tramp suočava se sa brojnim problemima nekoliko dana pre isteka mandata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Demokrate u Kongresu su zapretile da će ponovo pokrenuti proces njegovog opoziva ako on odmah ne podnese ostavku, sve je manje podrške njegovih republikanaca, a trajno mu je ugašen i Tviter nalog zbog njegove uloge u nasilnom upadu njegovih pristalica u Kapitol u sredu, navodi Rojters.

Američka televizijska mreža Si-En-En je ranije objavila, pozivajući se na više dobro obaveštenih izvora, da demokrate planiraju da pokrenu postupak opoziva Trampa već u ponedeljak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na taj način bi glasanje o opozivu predsednika Trampa moglo da bude pokrenuto već početkom ili sredinom sledeće sedmice, naveo je CNN.

Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi izjavila je da će ta institucija pokrenuti proces opoziva Trampa zbog upada njegovih pristalica u Kongres i uloge koju je on lično imao u nedavnom nasilju u Vašingtonu.

“Tramp je učinio nešto tako ozbiljno, da bi protiv njega trebalo da bude pokrenut postupak opoziva”, rekla je Pelosi za emisiju „60 minuta“ kanala CBS.

Kako prenosi Rojters, ona je pozvala potpredsednika SAD Majkla Pensa da se pozove na 25. amandman i smeni Trampa zbog nereda ispred Kapitola, ali je Pensov savetnik rekao da se potpredsednik protivi takvoj ideji.

Za odluku Kongresa, da Tramp zaista bude smenjen pre 20. januara, kada izabrani predsednik Džozef Bajden preuzima dužnost, potrebna je većina i u Senatu, koji je trenutno pod kontrolom republikanaca i koji ne zaseda po rasporedu do 19. januara, a već je jednom oslobodio Trampa, navodi Rojters.

Za takvu odluku u Senatu potrebne su dve trećine glasova, a demokrate će preuzeti kontrolu nad Senatom kasnije ovog meseca, nakon što savezna država Džordžija potvrdi dva rezultata drugog kruga izbora na kojima su pobedili njihovi kandidati.

Nakon nedavnih nereda u Vašingtonu i Tviter je odlučio da trajno suspenduje nalog američkog predsednika Donalda Trampa zbog “rizika od daljeg podsticanja na nasilje”.

“Posle detaljnog pregleda nedavnih tvitova sa ”@realDonaldTrump” naloga i konteksta oko njih, trajno smo suspendovali nalog zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja”, saopštila je kompanija u tvitu.

Tramp je odgovorio da je potez Tvitera bio predvidiv i da sa drugim kompanijama radi na tome da izgradi platformu na kojoj on i njegovi pratioci neće biti ućutkivani.

Uhapšena najpoznatija Trampova pristalica

Učesnik protesta u Vašingtonu, poznat kao “čovek sa rogovima” uhapšen je danas zbog učestvovanja u demonstracijama i upada u zgradu Kongresa.

Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File

Džejkob Entoni Čansli, koji sebe zove Džejk Anđeli, optužen je zbog nasilnog upada na državni posed i neprimerenog ponašanja na području Kapitol Hila.

Čansli, koji je poznat širom sveta jer je u zgradu Kongresa ušetao polu go, sa rogovima na glavi, uhapšen je u Arizoni, gde živi.

Podsetimo, Džejk Anđeli je u SAD poznat kao “QAnonov” šaman. QAnon je verovatno najluđa teorija zavere koju je iznedrio Trampov četvorogodišnji mandat u Beloj kući.

Sledbenici te teorije zavere veruju da je grupa pedofila koji obožavaju Sotonu ušla u najviše redove američkih vlasti, a protiv njih se bori Donald Tramp.

Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File

Anđeli je, nakon što je s ostatkom Trampovih pristalica nasilno upao u zgradu američkog Kapitola, tumarao po zgradi noseći američku zastavu pričvršćenu na koplje i megafon. U jednom je trenutku snimljen kako bez majice stoji na govornici Senata.

Popularnost

Nakon što mu je upad u Kongres doneo svetsku “popularnost”, isplivao je njegov stari intervju, snimljen upravo na jednom od okupljanja, u kojem je govorio o svojim, kako on to naziva, “moćima”.

– Кao šaman, ja sam poput višedimenzionalnog ili hiperdimenzionalnog bića. U tim dimenzijama mogu da opazim te entitete – pedofile, silovatelje, ljude na visokim položajima koji se gotovo kriju u senci – rekao je.

Većina ljudi ne može da vidi isto što i on jer im, kako objašnjava, “treće oko nije otvoreno”. Izneo je tvrdnju da svetske elite imaju podzemne baze u kojima razvijaju “antigravitacionu tehnologiju” i “beskonačnu energiju”.

Tokom desetominutnog monologa takođe je rekao da su elite, uključujući “bankarske kartele”, umešane u “kloniranje raznih ludih stvari” i žele da stvore “jedinstvenu svetsku vladu”.

Rekao je da je Tramp poput “dobrog policajca u ovoj globalnoj organizaciji” koji je lično odgovoran za hapšenja holivudskog producenta Harvija Vajnstina i curenje mejlova iz kampanje Hilari Klinton.

Nakon gledanja Anđelijevog intervjua, jedan korisnik Tvitera napisao je ono što su verovatno svi pomislili: “Njegov mozak je poput plejliste teorija zavere koja je podešena na nasumično puštanje“.

SVI IH ISMEVAJU: Novi logo CIA izgleda kao karta za “narkomanijadu” (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar