Preparati za negu od LIMUNA, koje ćete vrlo lako napraviti SAMI (RECEPTI)

Odvojite malo novca i malo vremena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/cookie_studio

Verujemo da često kupujete preparate za negu kože.

Voćem kao što su limun, grejp, pomorandže i mandarine, vrlo često podižemo imunitet.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A ovo voće se koristi i u raznim preparatima za negu lica, kose i tela.

Kreme, losioni i šamponi na bazi citrusa čiste, osvežavaju i učvršćuju kožu, stimulišu obnavljanje njenih ćelija, a kosu čine sjajnijom i svilenkastijom. Uz malo truda i nešto novca, ove preparate lako možete i sami da napravite.

Tonik za čišćenje lica

Pomešajte decilitar slatke pavlake sa kašikom limunovog soka i kašikom meda i dobro umutite. Komadićem vate nanesite mešavinu na lice, vrat i dekolte, ostavite pet minuta da deluje, a zatim isperite mlakom vodom.

Foto: Freepik/drobotdean

Maska protiv bora

Pomešajte tri kašike mladog sira sa žumancetom i čvrsto ulupanim snegom od belanaca, a zatim dodajte kašiku šećera u prahu, sok od jednog limuna i sve to sjedinite. Nanesite masu na lice i vrat, ostavite da deluje oko pola sata, a zatim isperite mlakom vodom. Ova maska regeneriše kožu i osvežava ten i treba je nanositi na lice svakog trećeg dana.

Foto: Freepik/jcomp

Ulje protiv celulita

Pomešajte po sedam kapi eteričnog ulja pomorandže, lavande i borovnice, dodajte 50 ml eteričnog ulja jojobe i posle kupanja ovom mešavinom masirajte delove tela koji su zahvaćeni celulitom.

Foto: Freepik/master1305

Vitaminsko pakovanje za kosu

Pomešajte po kašiku soka od pomorandže, limuna i grejpfruta, dodajte pola banane i kašiku punomasnog mleka i sve dobro umutite mikserom. Kada operete kosu nanesite pripremljenu masu, ostavite je da deluje 20 minuta i dobro isperite.



Izvor: Objektiv.rs, Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar