FIFA spremna za novo pravilo: Na Svetskom klupskom prvenstvu ćemo videti nešto što do sada nismo

Promene u pravilima koje su napravljene konačno će biti implementirane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Brazil Photo Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Svetska kuća fudbala (FIFA) je potvrdila kako će na predstojećem Svetskom klupskom prvenstvu u fudbalu biti testirano novo pravilo o zameni igrača zbog sumnje na potres mozga.

Svetsko klupsko prvenstvo, koje će se održati od 1. do 11. februara u Kataru, biće prvo međunarodno takmičenje na kojem će ovo novo pravilo biti primenjeno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svaka ekipa će moći da iskoristi jednu takvu izmenu po utakmici. Igrač koji bude zamenjen više neće moći da igra na tom susretu, a to neće uticati na broj standardnih pet izmena.

Kako bi se izbegla “krađa vremena”, svaka ekipa imaće samo tri prilike za pet zamena, a zamene se mogu izvršiti i na poluvremenu.

FIFA je objasnila kako ovim potezom želi da smanji pritisak, koji postoji danas, na zdravstvene službe zbog brzih procena povreda glave.

Međunarodni odbor za fudbalska pravila (IFAB) odobrio je ovaj test u prosincu prošle godine.

“Protokoli za izmene igrača sa potresom mozga odobreni su sa ciljem slanja snažne poruke da, ako postoji bilo kakva sumnja, igrač treba da bude povučen sa terena. Ovo je odobreno i kako bi se sprečilo da igrači zarade novi potres mozga tokom susreta jer višestruki incidenti sa ozljedom glave mogu imati vrlo ozbiljne posledice”, poručili su iz krovne fudbalske organizacije.

Razbijene lobanje izazvale promenu pravila: Donete nove odluke oko izmena na meču, definisana igra rukom



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar