Optimizam na maksimumu posle istorijske pobede: Ekipa kreće u Francusku, Đerona očekuje drugačiji meč

"Pokušaće mnogo više da trče"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto ©

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona, izjavio je da očekuje drugačiji meč protiv Francuske u Kreteju od onog odigranog u Zrenjaninu.

Srbija i Francuska sutra od 19 sati nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Đerona je istakao da je zadovoljan urađenim u pobedi protiv Francuske 27:24 na startu kvalifikacija, što je bio prvi trijumf nad “Trikolorima“ posle Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine.

“Igrači i svi oko tima su stvarno oduševljeni pobedom na startu našeg zajedničkog rada. To će nam pomoći da igrači lakše shvate šta želimo od njih. Fokusirani smo na proces rada, idemo dan po dan, svaki naredni trening je bitan. Rezultati će doći, ali je uvek lepo kada odigrate ovakvu utakmicu posle samo par dana saradnje. Pobeda nad Francuzima poslužiće i da podignemo samopouzdanje celog tima i veru u sebe”, rekao je Đerona za sajt Rukometnog saveza Srbije.

“Stvorili smo dobar ambijent. I pre utakmice sam rekao da smo imali dobru atmosferu, da su momci radili jako dobro i naporno. Imali smo puno sastanaka, videa, uradili dosta korekcija. Njihovo ponašanje i zalaganje bilo je odlično. Tokom meča u Zrenjaninu nisam često gledao u semafor. Više me je zanimalo kako tim igra i da pronađem neke slabe tačke kod Francuza, a znamo da gotovo i da ih nema”.

Đerona je istakao da je upravo ta atmosfera iznenadila Francuze.

“Hemiju koju smo stvorili od prvog dana ovde, to je ekipa prenela i na teren. Francuzi su ostali iznenađeni. Imali su dosta igrača na F4 turniru EHF Lige šampiona, ali u broju dana za pripremu gotovo isti kao i mi, možda neki trening manje. Fokusiran sam na tim.”

Španski stručnjak napominje da će drugi meč istih rivala u Kreteju biti potpuno drugačiji od duela u Zrenjaninu.

“Naravno, biće to 100 odsto drugačija utakmica. U drugom poluvremenu u Zrenjaninu, Francuska je igrala drugačije. Očekujem teži meč, fizički zahtevniji. Pokušaće mnogo više da trče. Biće to totalno drugačija priča”, rekao je Đerona.

Na put kreće svih 19 igrača koji su izneli prvu utakmicu sa Francuzima, a Petar Nenadić ostaje u Beogradu, u kombinaciji za utakmicu sa Grčkom…

“Nenadić nam se priključio, počeo da trenira, nakon problema sa leđima. Moramo da vodimo računa o svim igračima koji imaju sitne povrede. Preostalih 19 igrača je spremno za put i borbu koja nas očekuje”, zaključio je Đerona.

Reprezentacija Srbije put Francuske kreće u danas u 17 sati.

ČUDO! Đerona oživeo Srbiju – “Orlovi” srušili olimpijskog vicešampiona!



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar