JEZIVO

Zbog dr Nikoline Balaban ženi bespotrebno IZVAĐENA MATERICA: Mlada majka otkrila kakve je strahote prošla

Potom se pojavilo još pacijanata kojima su postavljene pogrešne dijagnoze, a sve je potpisala Balabanova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Printscreen

Doktorku Nikolinu Balaban Opštinski sud u Bihaću osudio je na četiri i po godine zatvora jer je nesavesnim lečenjem teško narušila zdravlje pet pacijenata Kantonalne bolnice u Bihaću.

Takođe joj je izrečena i mera zabrane obavljanja poziva doktora medicine u trajanju od osam godina. Presuda joj je izrečena nakon što je prethodno priznala krivicu na ročištu o izjašnjenju o krivici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Istragu protiv Nikoline Balaban Tužilaštvo je pokrenulo u aprilu 2017. godine, a prethodno je mlada majka iz Bihaća medijima ispričala da joj je greškom lekara KB “Dr. Irfan Ljubijankić” bespotrebno odstranjena materica, jajnik, ali i okolni limfni čvorovi, prenose Nezavisne novine.

Ona je dodala da je u Sarajevu primila nekoliko ciklusa hemioterapija i zračenja, a nije imala karcinom i sve to urađeno je na osnovu patohistološkog nalaza Balabanove.

Potom se pojavilo još pacijanata kojima su postavljene pogrešne dijagnoze, a sve je potpisala Balabanova. Tužilaštvo je osnov sumnje uspelo da potvrdi i dokumentuje za pet slučajeva.

Optužnica Kantonalnog tužilaštva USK Balabanovu je teretila za produžena krivična dela, teška krivična dela protiv zdravlja ljudi u vezi s krivičnim delom nesavesno lečenje.

Njoj je stavljeno na teret da je krajem 2016. i početkom 2017. godine u Bihaću, kao doktor medicine, specijalista patološke anatomije, zaposlena u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać, postupala na neprikladan način pri analizi primljenog materijala.

Dr Nikolina Balaban osuđena, ide u ZATVOR na više godina: Ono što je uradila pacijentima je JEZIVO (FOTO) 

Terete je da je usled površnog pristupa koji je suprotan standardima lekarske prakse iz oblasti patologije, pogrešila u biološkom potencijalu pregledanih – prisutnih promena za pet pacijenata.

– Ona je iz nehata kao doktor medicine, obavljajući svoju delatnost, postupila protivno pravilima zdravstvene struke primenjujući očigledno neprikladan način lečenja, pa je time prouzrokovala teške telesne povrede, teško narušavanje zdravlja i znatno pogoršanje postojećih bolesti kod više osoba – navodi se u optužnici.

Dodali su da je osnovanost optužnice potvrđena brojnim materijalnim dokazima, a prvenstveno nalazom i mišljenjem tima veštaka – specijalista sudske medicine, forenzičke patologije i patologije.



Izvor: Nezavisne novine

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar