IZVOR ZDRAVLJA

Jedni je konzumiraju stalno, drugi je izbegavaju, a svi je vole: Evo zašto je dobro da jedete SLANINU

Neki je kude, neki hvale

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Dok je jedni izbegavaju u širokom luku zbog održavanja linije, drugi jedu slaninu svaki dan. Zato se postavlja pitanje ko je u pravu.

Mnogi misle da je štetna za srce, međutim nekoliko studija je potvrdilo da sadrži korisne omega-3 masne kiseline koje zapravo štite kardiovaskularni sistem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Umereni unos slanine u svakodnevnoj ishrani može da doprinese snižavanju krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, što pomaže u sprečavanju dijabetesa, srčanih oboljenja i moždanog udara.

Slanina je takođe bogata kalijumom, ključnim mineralom za regulaciju krvnog pritiska, i bogat je izvor kvalitetnih proteina koji pomažu u održavanju optimalnog nivoa energije i izgradnji mišićnog tkiva.

Foto: Printscreen/Youtube/Gurman TV

Slanina je takođe dobar izvor cinka koji je potreban za zdrav imuni sistem, rast i obnavljanje mišićnog tkiva, kao i za ravnotežu hormona u telu.

Foto: Freepik/jcomp

Slanina je puna esencijalnih vitamina B, koji su nam potrebni za održavanje imunološkog sistema. Sadrži 65 odsto preporučenog dnevnog unosa tiamina, 47 odsto niacina, 38 odsto vitamina B12 i 36 odsto cinka.

Naravno, ni sa slaninom, kao i sa bilo kojom drugom hranom, ne smete da preterujete i ovde je umerenost ključna reč.



Izvor: Objektiv.rs, biomedicina.eu

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar