Velika drama u Engleskoj: Navijača hteo da izvrši samoubistvo, legendarni fudbaler ga spasio! (FOTO)

U akciju je bio uključen i londonski Arsenal

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Owen Humphreys

Mladi navijač Arsenala Džejk Koari, koji boluje od Aspergerovog sindroma (poremećaj iz autističnog spektra), podelio je niz tvitova u kojima je napisao da želi da izvrši samoubistvo nakon pada u depresiju zbog pandemije koronavirusa.

Legenda engleskog fudbala Gari Lineker i londonski klub reagovali su vrlo brzo i sprečili dečaka da izvrši samoubistvo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ako ovo čitate, znači da se nadam da sam popio dovoljno (tableta) da završim svoj život. Muka mi je od toga da sam sam, da živim sa Aspergerovim sindromom, muka mi je od depresije i anksioznosti i ne vidim razloga da idem dalje. Čekanje na pandemiju COVID-19 nateralo me je da shvatim da sam beskoristan i nemam razloga za život, pa je ovo zbogom”, napisao je dečak na Tviteru.

Stotine ljudi odmah je počelo da retvituje njegovu objavu sa željom da mu pomogne. Gari Lineker, pa čak i Arsenal, vrlo brzo su se uključili. Lineker je uspeo da neutrališe namere mladića, pa je kasnije objavljeno da je Džejk bio u stabilnom stanju nakon lečenja u specijalizovanoj klinici.

Lineker je pozvao dečaka da razgovara o Arsenalu na BBC-u, gde je sportski analitičar. Policija je odgovorila prijavom da se dečak sada nalazi u specijalizovanoj klinici.

Nove loše vesti iz Engleske – odložen još jedan meč Premijer lige!



Izvor: Objektiv.rs, avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar