Tesla je uvek tvrdio da je SRBIN, a ovo pismo je DOKAZ: Kada su ga nazvali Austrijancem odmah je reagovao

Čuveni naučnik je 1921. ispravio grešku u američkim novinama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Poreklo Nikole Tesle, jednog od najvećih umova u svetskoj istoriji, nekako je i dalje predmet prepirke, iako je samog sebe otvoreno nazivao Srbinom.

Seli se Muzej Nikole Tesle: Evo gde će se sada nalaziti ova značajna ustanova kulture

O tome svedoči i njegova dopiska sa advokatom Đorđem Munjasom iz američke države Montana, nakon što su jedne američke novine objavile da je Austrijanac.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Advokat mu je pismom skrenuo pažnju na to i upitao ga da pojasni koje je nacionalnosti, na šta mu je Tesla jasno odgovorio.

“Naravno, vi znate da sam ja Srbin”, piše na početku Teslinog pisma.

Misterija SMRTI Nikole Tesle! Zašto je bio GO kada je nađen mrtav i da li iza svega stoji Hitler ili FBI?

Naučnik je zatim dodao da vuče korene iz jedne od najstarijih srpskih porodica i objasnio da je urednik američkih novina koje su o njemu pisale neinformisan.

“Ne shvata baš da je provincija u kojoj sam rođen u to vreme samo bila pod političkom kontrolom Austrije, što nema nikakve veze sa nacionalnošću” zaključio je Tesla u pismu iz 1921. govoreći o rodnoj Lici.

Након што су 1921. године једне америчке новине погрешно пренеле да је Никола Тесла ”аустријски” научник, Тесла је примио писмо адвоката Ђорђа Муњаса из Филипсбурга, Монтане у коме га пита да ли је Никола Тесла српске националности. from r/serbia



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar