ZASLUŽENO

POBEDNIK Mobil Music Festa 2 je Sanitarium: Ekipa iz Mladenovca pokazala DOMINACIJU (VIDEO)

Pred žirijem je bio težak zadatak...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/Printscreen/sanitarium.bend.rs

Završen je drugi po redu (organizatori se nadaju prvi i jedini online) festival Mobil Music Fest.

Posle nekoliko meseci, sjajnih spotova snimljenih mobilnim telefonom u jednom kadru koje su slali bendovi iz svih krajeva Srbije, prvog kruga takmičenja iz koga se izdvojilo 5 finalista i, konačno, finalne svirke koja je održana u kultnom klubu Fest u Zemunu, publika i žiri odlučili su, pobednik je – Sanitarium.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Exit pripremio novogodišnji program: Uživajte u nastupima Snup Doga, Glorije Gejnor i Dejvida Gete

Žiri su činili direktor PGP RTS Vladimir Graić, rok novinar Jadranka Janković, profesor muzike Marija M. Karan, urednica Radio Novosti Natalija Milosavljević, snimatelj i fotograf Nemanja Jovanov, pevačica benda The Bite i muzilki PR, i Luka Radovanović, frontmen prošlogodišnjih pobednika, grupe Loud.

Grupa Rok apoteka iz Novog Sada je ostavila odličan utisak, pamtljivi refreni i uvežbani nastup pokazali su da su se zasluženo našli u finalu, a njihova Linda će bez dileme biti radijski hit. 17 glasova bilo je dovoljno za peto mesto.

Muzikom popravljaju raspoloženje: Džez onlajn festival u Valjevu počinje večeras

Talentovani klinci i klinceze iz Bečeja, Bubamara bend, osvojili su srca publike, od kojih su dobili svih 5 poena, ali i žirija, koji veruje da se u njima kriju buduće zvezde naše rok scene. U konačnom zbiru sakupili su 19 glasova i zauzeli četvrto mesto.

Ipak, pobednička koplja lomila su se između tri benda.

Čak 27 glasova zaradila je i fenomenalna trojka iz Valjeva – Underforce. To što ova tri dečaka umeju na sceni prosto je nestvarno. Njihov nastup bio je, prema opštoj oceni, jedan od najboljih u čitavoj koncertnoj godini, a uz činjenicu da, verovali ili ne, još idu u osnovnu školu, nema nikakve dileme, oni su budućnost srpskog rokenrola.

Beogradski džez festival se ipak održava: Stižu specijalni gosti, nastupaju i legende domaće scene

Industrijski kombinat je, priznali su, imali prvu zajedničku svirku uživo upravo na finalu Mobil Music Festa, a zvučalo je kao da 100 godina sviraju zajedno. Odlična energija, izvanredna pevačica i sve što su na sceni uradili bilo je brzo i ludo. Baš kakav rokenrol treba da bude. To su preoznali i publika i žiri, pa je ekipa iz Baškog Petrovca stigla do 28 glasova.

Ipak, pobednik je samo jedan. Sa samo dva glasa više od prvog pratioca pobeda je pripala bendu Sanitarium. Sjajna ekipa iz Mladenovca i Beograda je savršenim muzičkim i scenskim nastupom prosto oduvala sve i na delu pokazala zbog čega ih smatraju jednim od najboljih mladih koncertnih bendova u Srbiji. Količina energije koju su “prosuli” u klubu Fest, kombinovana sa vrhunskim izvođačkim umećem, prenela se i na snimak i, konačno, dovela ih do titule pobednika. Potpuno zasluženo.

B.K.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar