BLOKIRAJU VAS

Ne dozvolite da vas strahovi sputavaju: Rešite se ovih PSIHIČKIH BARIJERA

Ne možete da napredujete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/karlyukav

Deo naše ličnosti su i emotivni fragmenti teških trenutaka iz naše prošlosti.

Neka od njih su verovanja za koja smo vezani bez ikakvog opravdanog razloga.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A neki od njih su samouništavajuće navike i strahovi kojih treba da se rešite.

Eliminišite toksičnu vezanost

Prema budističkoj filozofiji, vezanost je jedan od korena svake patnje. Vezani smo za sve vrste stvari, pa čak i određene stvari koje nam uopšte ne služe. Jeste li vezani za nešto? U kojoj meri? Da li vam ta vezanost onemogućava da budete ono što jeste?

Da li patiš zbog nje? Dobro pogledajte situaciju i razbijte iluzije. Znajte da se bilo koja vrsta toksičnog vezivanja može ublažiti, pa čak i potpuno eliminisati.

Zamišljena devojka, Foto:Freepik/wayhomestudio

Otklonite krivicu

Krivica apsolutno nema nikakvu funkciju. Razmislite: šta krivica može rešiti? Samo vas drži u zatvoru zbog mučenja i tuge.

Eliminišite negativno razmišljanje

Pesimistične misli i negativni stavovi drže vas zatvorenih u mračnoj auri koja prožima sve što radite. Prilično je opasna linija za hodanje. Imajte na umu da misli utiču na svet oko vas.

Foto: Freepik/wayhomestudio

Uklonite samokritičnost

Mnogo puta smo sami sebi najveći neprijatelj. Često se kritikujemo u najboljoj nameri, a onda prelazimo preko prihvatljivih granica. Kritika se tada pretvara u obeshrabrujuću poruku. Eliminišite je i budite ljubazni i nežni prema sebi.

Eliminišite predrasude

Izazivaju ogorčenost i obično su pune mržnje. Ograničavaju vašu sposobnost da se smisleno povežete sa drugim ljudima.

Eliminišite kompulsivno razmišljanje

Da li stalno radite nešto samo zato što osećate da to trebate da radite, bez očiglednog razloga? Vreme je da ozbiljno razmislite o prednostima takvog načina delovanja i razmišljanja, kao i o neželjenim efektima.

Devojka pod stresom, Foto: Freepik/ wayhomestudio

Otklonite potrebu za tuđim odobrenjem

Često smo skloni da tražimo odobrenje od drugih ljudi. To uopšte nije dobro. Imate svoj život koji vam je potreban da biste živeli onako kako želite. Traženje odobrenja od drugih zapravo je vrsta ponašanja kroz koju tražite pažnju i može ugroziti vaš nivo samopouzdanja i samopoštovanja.

Eliminišite stav “uradiću to sutra”

Ovo je taktika odugovlačenja koja pokušava sabotirati obavljanje važnih zadataka. Pokušajte da budete svesni kada vas ona „napadne“ i svesno se prisilite i pogurajte da obavite barem prvi deo zadatka. Posle toga ćete nastaviti dok ne završite ceo zadatak, jer je “težak” deo na samom početku, odnosno obično je teško nešto započeti.

Foto: Freepik/katemangostar

Otklonite uznemirene misli

Rođene su iz vašeg straha od nepoznatog i nesigurnosti u budućnost. Pomisao da se može dogoditi nešto neprijatno samo je nerealna misao koju ste sami stvorili. Zapitajte se: “Da li je ova misao zasnovana na stvarnim dokazima?”.

Eliminišite nepotrebne stvari

Često smo vezani i povezani sa stvarima svih vrsta. Ponekad preplavimo svoj život nepotrebnim stvarima i predmetima. Eliminišite ih i pojednostavite svoje životno i radno okruženje.



Izvor: Objektiv.rs, minimagazin.info

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar