Novogodišnji praznici su oduvek poznati po slavljima, veseljima, ali i dobroj klopi.
Ruku na srce, ovo je verovatno prvi put, da ćemo doček uglavnom proslavljati u toplini sopstvenih domova, sa najužim krugom prijatelja ili porodice, ali to ne znači da ne treba sebe da se počastite kvalitetnom gozbom.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Za one koji vole da im hrana i izgleda lepo i bude ukusna, novogodišnje jelkice – kiflice, savršen su izbor.
View this post on Instagram
Em lepo izgledaju, em se lako i prave, a garantujemo da će svi biti oduševljeni. Sami birate da li želite varijantu sa šunkom ili spanaćem, a može se napraviti i slatka varijanta sa džemom i eurokremom.
View this post on Instagram
Evo kako da ih napravite:
Potrebni su vam:
- 1 jaje
- 2 pakovanja lisnatog testa
- 1 kašika mleka
- Susam ili semenke po izboru
- Šunka
- Kačkavalj
- Spanać
Priprema:
Stavite pakovanje kora jedno preko drugog, raširene na stolu, a potom ih izežite u obliku trougla. Nakon toga, pola kora sklonite sa strane, a na donju stavite spanać, pesto sos i krem sir, pa preko kačkavalj.
Ukoliko radite pola – pola varijantu, na jednoj strani će biti spanać, zelje ili slično, a na drugoj šunka sa kačkavaljem i krem sirom.
Prekrijte lisnatim testom, premažite umućenim jajetom sa kašikom mleka, a potom režite trakice, kao na snimku – oštrim nožem ili kružnim sekačem za picu, a potom trakice uvrćite.
Pecite na 190 stepeni oko 25 minuta, odnosno, sve dok jelkica lepo ne porumeni.
Takođe, ukoliko ne volite lisnato testo, za ovako nešto može poslužiti i domaće testo za picu. U tom slučaju, ukus će više biti sličan piroškama.
I to je to.
Za sve ovo, biće vam ukupno potrebno manje od 45 minuta. Probajte da napravite ovakve jelkice i javite nam kako vam je uspelo!
Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs
Komentari (0)