Pamtite je kao ŠTEFICU iz legendarnog filma: Zbog BOLESTI prestala je da glumi, evo kako izgleda danas

Privukla je veliku pažnju u filmu "U raljama života" sa Batom Živojinovićem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Vitomira Lončar osvojila je publiku ulogom Štefice, svi su mislili da će biti zvezda, ali njen život nije bio bajka.

Vitomira boluje od epilepsije i baš zbog te bolesti morala je da promeni svoj profesionalni put.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: Printscreen/Youtube

Jelena Veljača preplašena zbog ZEMLJOTRESA: Trčala sam u spavaćici, bez daha!

Bolest ju je pratila još od detinjstva, ali tada toga i nije bila svesna, do razvoja bolesti došlo je zbog brojnih trauma glave.

“Između 13. i 15. godine dogodilo mi se nekoliko nesrećnih slučajeva prilikom kojih sam dobila udarce u glavu. Na skijanju sam se u velikoj brzini zaletela u kuću, slomila ruke i dobila potres mozga. Za vreme predstave “Na vetru svirala” u PIK-u palo mi je na glavu gvozdeno koplje i ponovno sam dobila potres mozga. U to sam vreme u gimnaziji igrala i košarku (još se nije znalo da ću ostati niža od 160 cm!) i na Evropskom prvenstvu, gde sam igrala u ekipi IV gimnazije, za vreme utakmice dobila sam snažan udarac u glavu i – ponovno završila u bolnici. Tada su počele teške glavobolje, pretrage i lečenje, početak uzimanja terapije. Roditeji mi nisu rekli kakve lekove uzimam i koja mi je dijagnoza. Tek kad sam odrasla sam iz dokumentacije zaključila da su to bili antiepileptici. U mojoj porodici se o tome naprosto – nije razgovaralo”, rekla je ranije za ordinacija.hr Lončareva.

Anja Mit otkrila sve o RASKIDU sa bivšim dečkom Dušice Jakovljević: Rastali smo se, život ide dalje

Zbog epilepsije Vitomira je prestala i da glumi:

“- Bila sam pod kontrolom sve do svoje tridesete godine, kad mi je pao luster na glavu. Ponovno sam se zakrpila do 2003. ali tada se dogodio rez i više nisam mogla podneti promene svetla, rasvetu u pozirištu. Tada sam imala dva napada na pozornici i shvatila sam da moram krenuti negde drugde. Bilo je to teško razdoblje, imala sam 44 godine i komisija me je penzionisala, a ja nisam bila spremna da postanem penzionerka. Dve godine sam se tražila, borila sam se s depresijom i samom sobom. Godinu dana sam se pripremala, da bih mogla pripremiti svoj mozak za učenje. Upisala sam doktorat i doktorirala prva u generaciji u Zagrebu. Ja sam prvi Bolonjac na našem odseku koji je doktorirao”, rekla je za dnevnik.hr.

Srpska glumica NE NAPUŠTA dom mesecima: Sama sam, sve manje se smejem, a komšije me IZBACUJU iz takta

Inače, glumica i doktorka nauka, Vitomira Lončar, napustila je Hrvatsku pre tri godine, i odselila se sa suprugom u Kinu.



Izvor: Objektiv.rs, Pulsonline

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar