Ne bacajte novac! Stručnjaci tvrde da vam ovi kozmetički proizvodi uopšte NISU POTREBNI

Postoje bolja rešenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/Freepik, Ilustracija

Koliko ste puta ušli u prodavnicu ili drogeriju zbog jednog proizvoda, a izašli sa punom kesom i manjkom novca u novčaniku?

Sa svih strana smo bobardovani sa tvrdnjama: “Skida celulit za 3 dana”, “Briše bore sa lica”, “Uklanja preko noći”, “Vraća mladost”, “Leči sve!”…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Šarene laže, da budemo iskreni. A sa tim se slažu i stručnjaci.

Zapravo, oni tvrde da je kupovina sledećih prozvoda čisto bacanje novca, jer ne rade ništa, a taj novac je bolje da usmerite na neke druge, daleko korisnije stvari.

Foto: Freepik/gpointstudio

Maske za predeo ispod očiju

Oni jesu u trendu, ali daju samo privremene, a ne dugotrajne efekte. Takođe, možete ih koristiti samo jednom, što znači da ćete morati da trošite više novca. Bolje je koristiti kremu – ona ​​traje duže i ima više koristi.

Preskupe maske za lice

Maske za lice deluju dublje na kožu, utiču na pore i omogućavaju vam da koža upije više sastojaka. Međutim, zaista mogu biti skupo zadovoljstvo, a daju samo trenutni sjaj ili efekat. Svakodnevna hidratacija u kombinaciji sa kremom za sunčanje, mogu učiniti mnogo više za vaš ten, a na kraju će biti daleko jeftinije rešenje.

Foto: Freepik/Racool_studio

Čisto kokosovo ulje

Iako je kokosovo ulje proizvod za negu koji mnogi od nas verovatno koriste, ima kratkotrajni hidratantni efekat. U stvari, kasnije vam može začepiti pore, posebno ako koristite čista ulja na bazi kokosa. To može biti vrlo problematično za kožu sklonu aknama.

Trake za otklanjanje mitisera

Ako imate začepljene pore, problem je zapravo duboko u koži i trake za pore ovde neće pomoći. Potrebno vam je dubinsko čišćenje.

Foto/Unsplash/Tijana Drndarski

Gel proizvodi

Proizvode na bazi gela treba koristiti samo za kožu sklonu aknama i masnu kožu. Ako koristite gel proizvode za suvu kožu, nećete postići pozitivne efekte, oni će još više isušiti kožu.

Losioni za samopotamnjivanje

Možda je samotamnjenje najbolji izbor kada je u pitanju zdraviji i sigurniji način za postizanje preplanulog tena, u poređenju sa solarijumima i sunčanjem. Ipak, dermatolzi kažu da je to samo nezdrava opsesija kada je reč o promeni tona kože. Takođe dodaje da je naša prirodna koža najzdravija i da bi o tome trebalo da razmišljamo, pre nego što pokušamo da je promenimo.

Foto: Freepik/freepik

Tonici

Tonici vam mogu pružiti lep i čist osećaj na koži i mogu biti dobri za piling i uklanjanje ulja. Međutim, za većinu ljudi je poznato da izazivaju iritaciju, svrab, crvenilo i čak mogu da poremete prirodnu barijeru kože. Novac koji trošimo i rizik koji preuzimamo su apsolutno nepotrebni.

Krema za predeo oko očiju

Neke kreme za oči zaista mogu hidrirati nežnu kožu oko očiju, ali nije potrebno koristiti drugi proizvod samo za to. Zapravo, mnogi dermatolozi više vole da koriste istu kremu koju koriste za lice, ruke i vrat.

Foto/Freepik/Noxos

Kreme protiv celulita ili strija

Prema dermatolozima, kreme protiv celulita i strija ne deluju. Mogli bi ih privremeno maskirati problem izazivanjem upale kože. Ako zaista želite da radite na svojim strijama i celulitu, bolje je pitati svog doktora za određene medicinske postupke.

Bjuti eliksiri

Eliksir lepote ima moć da vas odmah natera da se mentalno dobro osećate. Međutim, beskoristan je za negu kože. Može se desiti da će čak i smiriti crvenilo ili hidrirati kožu, ali glavna stvar je da miris učini kao da radite nešto za sebe, a znate da su mirisi ogromno no-no u rutini nege.

Da li koristite neki od gore navedenih proizvoda? Šta koristite za negu kože? Da li vas je ranije izneverio luksuzni proizvod?



Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar