Holivudska priča: Čudan životni put od ćelavog muškog monaha do ženskog super modela (VIDEO)

Bivši budistički monah sada je svjetska senzacija nakon što je srušio barijere kada je posato prvi tibetanski transrodni model

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube/Sherlock World

Tenzin Mariko, čije je rodno ime Tenzin Ugen, po rođenju je bila muškarac. Odrasla je sa šestoro braće u Indiji, a njeni roditelji su napustili kinesku provinciju Tibet 1990-ih.

Uprkos tome što je od devete godine znala da je zapravo žena, Tenzin je provela godine u monaškom obrazovanju, ošišana do glave, ali u toj odori se nikada nije osećala sasvim dobro.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pre sedam godina, Tenzin je prisustvovala svadbi svog druga na kojoj je nosila haljinu, periku i štikle, i tada je shvatila da se zapravo kao žena oseća najprirodnije i najsamopouzdanije. Bio je to trenutak eureke za Tenzin koja se posle toga podvrgla operaciji promene pola.

Odluka je dovela do njenog izgnanstva iz monaške zajednice, a kasnije je bila i zlostavljanja. Ali to je nije sprečilo da konkuriše na izbor za Mis Tibeta 2015.

Pet godina kasnije, Tenzin uživa u svom novom načinu života – stekavši 20.000 pratilaca na društvenim mrežama, uključujući mnoge Tibetance.

Tužan rastanak: Poslušajte dirljiv oproštaj beogradske kontrole leta i pilota Montenegro erlajnsa (VIDEO)

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar