Čuveni američki filmski kritičar o “Kumu 3”: “Što bi Srbi rekli, dokon pop i jariće krsti”

Iznenađenje u novom tekstu "Njujorkera"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ IGN

Nova dugonajavljivana verzija filma “Kum 3” (The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone) je napokon stigla pred publiku. Sada su pristigle i prve kritike.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Film je značajno bolje ocenjen od prve verzije trećeg dela čuvenog serijala, ali i dalje mnogi smatraju da nije bilo potrebe da se ovako nešto radi 30 godina nakon originalnog ostvarenja.

“Kum 3” u novom ruhu: Ford Kopola je potpuno izmenio početak i kraj filma (VIDEO)

Međutim, iznenadio nas je tekst u “Njujorkeru” koji je napisao čuveni američki kritičar Ričard Broudi. On je u svoju kritiku upotpunio čuvenom srpskom izrekom. Njegova kritika počinje rečenicom:

“Novi “Kum” me je podsetio na poznatu srpsku izreku – dokon pop i jariće krsti. Već godinama Kopola svoju energiju ne korsti kako bi radio na novim projektima, već samo za doterivanje i “čačkanje” starih filmova. Prvo je to bio slučaj sa filmom “Apokalipsa danas”, a sada je i “Kum” došao na red.”

Možete sami da ocenite da li je u pravu, ali nas je zaista sve nasmejao. Ranije je Frensis Ford Kopola obećavao da će nova, drugačije upakovana verzija trećeg dela biti mnogo “adekvatniji zaključak” priče o mafijaškoj legendi Majklu Koleoneu.

Pogledajte trejler:

Slika se isprala od silnog repriziranja: “Otpisani” su zamalo izgledali potpuno drugačije



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar