SRAMNO

PANIKA: Đilas se već treći put odrekao Mosta na Adi – krivicu za korupciju opet svalio na MRTVE (FOTO)

Lider SSP nastavlja da tvrdi da izvođače radova nije birao on, nego pokojni Nikola Hajdin i Nenad Bogdanović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Nikola Jovanović, Profimedia/Kokixx/Alamy, Pixabay.com

Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde i bivši gradonačelnik Beograda, po treći put u ovom mesecu pokušao je da opere ruke od umešanosti u korupciju prilikom izgradnje Mosta na Adi, kada je, kako je Objektiv prvi ekskluzivno objavio i u nastavcima izveštavao, iznudio milionski reket od izvođača radova.

Đilas je juče, reagujući na objavu jednog tviteraša, poručio da je on samo “obezbedio uslove da se most izgradi”, a krivicu za korupciju pri odabiru izvođača radova opet svalio na mrtve ljude – profesora Nikolu Hajdinu i njegovog prethodnika na mestu gradonačelnika Beograda Nenada Bogdanovića.

Iako se godinama hvalio izgradnjom Mosta na Adi, Đilas se tog posla prvi put odrekao 5. decembra, izjavom za internet portal koji je pod njegovom kontrolom.

Svega dva dana kasnije, 7. decembra, Đilas je opet pokušao da opere ruke od korupcije na konferenciji za novinare ispred beogradske Palate pravde, prvi put svalivši krivicu na pokojne Hajdina i Bogdanovića.

Foto: Printscreen Twitter

Ova serija Đilasovih reakcija, koja nedvosmisleno ukazuje na paniku zbog razotkrivanja afere veka, čudi ako se zna da je on od maja 2007. do jula 2008. bio ministar bez portfelja zadužen za sprovođenje Nacionalnog investicionog plana, da bi u u avgustu 2008. postao gradonačelnik Beograda.

Izbori su bili u maju, a on je kao prioritet uvek u predizbornoj kampanji isticao i gradnju Mosta na Adi.

O tome svedoči i intervju za nedeljnik Vreme od 10. aprila 2008, dakle nekoliko meseci pre nego što je postao gradonačelnik, u kom Đilas sa pozicije glavnog čoveka za izgradnju mosta odgovara na već tada prisutne sumnje u korupciju vezanu za tender.

Inače, Đilas je u junu 2006. izabran za predsednika Beogradskog odbora Demokratske stranke i direktno je uticao na sve odluke odbornika DS u Skupštini grada, pa je i po tom osnovu upravljao započinjanjem izgradnje Mosta na Adi.

Bio je jedini kandidat te stranke za gradonačelnika na izborima 2008. Pre njega su na toj funkciji bili v. d. gradonačelnika Alimpić i Belić, obojica iz DS, jer je prethodni gradonačelnik Nenad Bogdanović preminuo.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Odreći će se mosta na Adi tri puta do prvih petlova... Ko Juda! Samo je ovaj do sad uzeo 619 miliona srebrnjaka...

    Odgovori
  2. Glup je svaki onaj na ma kojoj funkciji bio koji misli DA JEDAN COVEK -JEDAN COVEK MOZE IZNUDITI MITO.DRUGO GDE STE BILI DOK SU NAJVAZNIJI ZIVI BILI I UZELI IM IZJAVE ZA NEPREDVIDJENE I NAKNADNE RADOVE:Ja ne varim djilasa ali vi pisci gornjeg clanka ste glupi ko BUKVE .Pozzz GRADITELJ MOSTOVA 35 GODINA!

    Odgovori

Ostavite komentar