KORONA ODNELA JOŠ JEDNOG LEKARA

Korona ne bira: PREMINUO kardiolog dr Milorad Borzanović, izgubio bitku sa virusom

Imao je suprugu i dvoje dece

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Načelnik Preoperativne pripreme Klinike za kardiologiju Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje prof. dr Milorad D. Borzanović preminuo je danas od posledica Kovida 19, u 60. godini.

Ova informacija je izazvala brojne reakcije njegovih studenata i kolega na društvenim mrežema, koji ne mogu da veruju da je i on žrtva opake korone, ali i mnogobrojnih Srba iz Prizrena, gde je dotor Borzanović rođen i završio osnovnu i srednju školu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

PREMINUO poznati srpski privrednik: Izgubio bitku sa koronom 

Miško je preminuo danas od Covida. Imao je suprugu i dvoje dece.Svima je pomagao i bio poštovan kaostručnjak i čovek. Voleo je da se druži i okuplja svoje drugare. Imao je šarmerski smisao za humor. Uživao je u podsećanju na pesme i muziku svog detinjstva i mladosti. Svesno je zadržao i često koristio dikciju i arhaizme svog Prizrena, kao pravi sin Nate i Dušana Borzanovića. Dovoljno, suze mi ne daju dalje – jedna je od reakcija na preranu smrt uglednog srpskog kardiologa.

Borzanović je bio profesor Interne medicine na Medicinskim fakultetima u Beograu i Prištini, odnosno Kosovoskoj Mitrovici, a u stručnim i naučnim časopisima objavio je više od 200 radova iz oblasti kardiologije.

Izvor: Informer

Komentari (4)

  1. Napustio nas je jedan od najboljih i najstručnijih profesora,kardiologa,sa Kosova koji je meni bio najomiljeniji i po naravi i po karakteru najpre prijatelj i najdrazi kolega,jednim imenom veliki čovek .Neka mu je večna slava i hvala.

    Odgovori

Ostavite komentar