UKLJUČITE IH U ISHRANU

Redovno ih konzumirajte: Začini koji poboljšavaju zdravlje SRCA

Za ukusne obroke i zdravo telo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/Viktor Hanacek

Začini su nam potrebni da začinimo hranu. Mnoga hrana, ne može da se jede bez čitave gomile različitih začina, koji joj dodaju različite ukuse i oštrinu.

Ali trebalo bi da znate da ovo nije jedini posao začina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dobro pogledajte svoju zalihu začina, većina njih je odlična i za zdravlje vašeg srca.

Otkrivamo koje začine morate dodati svojoj ishrani da biste sprečili i kontrolisali kardiovaskularne bolesti.

Đumbir

Neke studije sugerišu da se konzumiranjem dovoljno đumbira može rešiti „lošeg“ holesterola, za koji je poznato da povećava rizik od srčanih bolesti.

Foto/Pixabay.com

Ljuta paprika

Pored dodavanja začina vašoj hrani, čili papričice takođe sadrže vitamin C koji jača imunitet i određena svojstva koja mogu da kontrolišu nivo krvnog pritiska.

Seme celera

Seme celera se obično koristi u mediteranskom regionu. Obično se dodaje u biljni čaj, a seme celera je poznato da se bori protiv upala i visokog krvnog pritiska.

Cimet

Volimo da dodajemo cimet u specijalne obroke poput pilećeg karija. Cimet ima dokazana antioksidativna i protivupalna svojstva, koja nas mogu zaštititi od različitih bolesti, uključujući probleme povezane sa srcem.

Foto: Pixabay/Free-Photos

Beli luk

Beli luk se često savetuje srčanim pacijentima jer je pun antimikrobnih i antioksidativnih svojstava prisutnih u njegovom jedinjenju – alicinu. Redovno jedenje belog luka može pomoći u snižavanju holesterola kao i nivoa šećera u krvi.

Senf

Dodavanje senfinog ulja u vašu svakodnevnu ishranu moglo bi biti odlična za zdravlje srca. Može regulisati nivo holesterola i nivo masti u krvi, poboljšavajući tako cirkulaciju krvi.

Imajte na umu da ovo nisu jedini začini koji se smatraju dobrim za zdravlje srca. Sa stotinama opcija začina oko nas, naći ćete još mnogo toga!



Izvor: Objektiv.rs, food.ndtv.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar