Snimak divljanja odbornika u Novoj Varoši: Usred sednice BACILI STO i blokirali govornicu (VIDEO)

Incident izazvala opoziciona grupa građana „Opstanak – zato što može bolje”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RINA

Sednica SO Nova Varoš na kojoj je trebalo da se usvoji budzet za sledeću prekinuta je jer su odbornici opozicione grupe građana „Opstanak – zato što može bolje” na čelu sa Dimitrijem Paunovićem, nezadovoljni odlukom da njihovi predlozi amandmana ne budu uvršteni za dopunu dnevnog reda.

Sramotni PLAKATI osvanuli u Čačku, i to pored UMRLICA žrtava korone (FOTO)

Najpre su odbornici na čelu sa bivšim predsednikom opštine Dimitrijem Paunovićem izašli i blokirali govornicu, a zatim su pobacali stolove za kojim sede predsedavajući, njegov zamenik i sekretar skupštine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sednica je prekinuta a predsednik SO dr Branko Popović je nakon incidenta pozvao policiju.

„Nedopustivo je ponašanje dela opozicije, ali ja obećavam građanima da će se u našem lokalnom parlamentu raditi u skladu sa zakonom i Ustavom ove države kao i sa Poslovnikom o radu skupštine”, kazao je dr Popović.

Branko Popović Foto: RINA

Haos u Bariču: Goran (53) CIGLOM i PESNICAMA tukao inspektora i lokalnog funkcionera

Sa druge strane Paunović tvrdi da je ovakav postupak bio iznuđen i da je u opštini Nova Varoš došlo do uzurpacija demokratije.

„Oni su nas toliko iziritirali da mi nismo imali drugog izbora, to što smo pobacali stolove i stolice to je jednan način, a ako treba bacićemo ih ponovo jer mi se moramo izboriti za glas naroda u ovoj skupštini”, kazao je Paunović.

Foto: RINA

Inače, Dimitrije Paunović je bio predsednik opštine Nova Varoš i načelnik Zlatiborskog okruga koga je na te funkcije imenovala Srpska napdna stranka, koja ga je potom, kako su tada naveli, zbog loših rezultata smenila sa svih funkcija, a Paunović je ubrzo formirao grupu građana i otišao u opoziciju.Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar