Medenjaci su s vremenom postali neizostavan deo naše trpeze i sada je teško zamisliti život bez njih.
Keksići se čuvaju u limenim kutijama.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Što duže stoje, to su ukusniji.
Ako ih niste nikada pravili, evo recepta.
Sastojci:
- 50 gr maslaca
- 50 gr meda
- 150 gr šećera
- kesica vanilin šećera
- 1-2 dl pavlake
- 60 gr sitno naseckanih suvih smokvi
- 200 gr oguljenih badema
- 30 gr čokolade
- 30 gr šećera
- 30 ml vode
Priprema:
Maslac, med, vanilin šećer i pavlaku stavimo u zdelu i uz mešanje prokuvamo. Kuvamo i mešamo tako dugo dok se smesa ne zgusne i malo potamni.
Zatim u nju umešamo bademe i smokve. Na namašćen kalup poslažemo pomoću dve kašičice smese. Loptice smese ne smeju biti preblizu.
Pečemo ih 3 do 4 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ohladimo ih.
Komentari (0)