MEKANI I FINI

Jednostavni, slatki i neodoljivi: Medenjaci koji će vas “izuti iz cipela” (RECEPT)

Što duže stoje to su bolji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/ivabalk

Medenjaci su s vremenom postali neizostavan deo naše trpeze i sada je teško zamisliti život bez njih.

Keksići se čuvaju u limenim kutijama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Što duže stoje, to su ukusniji.

Ako ih niste nikada pravili, evo recepta.

Sastojci:

  1. 50 gr maslaca
  2. 50 gr meda
  3. 150 gr šećera
  4. kesica vanilin šećera
  5. 1-2 dl pavlake
  6. 60 gr sitno naseckanih suvih smokvi
  7. 200 gr oguljenih badema
  8. 30 gr čokolade
  9. 30 gr šećera
  10. 30 ml vode
Foto: Pixabay/utroja0

Priprema:

Maslac, med, vanilin šećer i pavlaku stavimo u zdelu i uz mešanje prokuvamo. Kuvamo i mešamo tako dugo dok se smesa ne zgusne i malo potamni.

Zatim u nju umešamo bademe i smokve. Na namašćen kalup poslažemo pomoću dve kašičice smese. Loptice smese ne smeju biti preblizu.

Pečemo ih 3 do 4 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ohladimo ih.



Izvor: Objektiv.rs, 7dnevno

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar