FILMSKI PLAN

Da peruanski istražitelji nisu došli do OVE informacije, Jakšićevo BEKSTVO iz zatvora bi ušlo u ISTORIJU

Zatvorenik osmislio plan bekstva dostojan filmskom scenariju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Prentscreen

17. jula 2016 godine uhapšen je međunarodni narkodiler Zoran Jakšić. Njegov filmski plan bekstva, da kroz tunel dug 200 metara pobegne iz strogog peruanskog zatvora, osujećen je kada je otkriven podzemni hodnik u čiju je izgradnju uložio više od pola miliona dolara.

Opasani srpksi begunac nameravao je da oproba poznati recept koji je njegove prethodnike doveo do slobode i tek je jedan u nizu robijaša sa naših prostora koji je zadao ozbiljne muke zatvorskim stražarima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Da peruanski istražitelji nisu došli do informacija o izgradnji tunela u blizini zatvora “Kastro Kastro”, Jakšić bi i ovog puta uspeo da se nađe na slobodi, uprkos presudi kojojm je osuđen na 25 godina zatvora zbog međunarodnog šverca drogom.

“Zatvorenik je nameravao da pobegne tako što je simulirao zdravstvene probleme, pa smo kako bi zaustavili njegov plan, odorili njegovo premeštaj”, rekao je Ruben Ramon Ramos, regionalni direktor nacionalnog zatvorskog instituta u Peruu, za peruanske medije.

Pripadnici klana a kojom je Jakšić bio blizak unajmili su šestoricu radnika da izgrade podzemni tunel, čiji je ulaz bio na jednom imanju tik uz zidine zatvora.

Podzemni tunel nije do kraja završen i policija veruje da je razlog tome premeštanje Jakšića u drugi zatvor. Čuvši da Jakšić planira bekstvo iz zatvora ” Kastro Kastro” ga početkom prošle godine prebacuju u “Puente Piedra” drugi peruanski kazamat u severnom delu glavnog grada Lime. Tada su građevinci ostavili alat i obustavili dalju izgradnju tunela. U novom zatvoru se skoro pojavio koronavirus gde je mnogo visoko rangiranih zatvorenika teško pogođeno.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar