JEFTINO, A KORISNO

Nemate novca za moderne OVLAŽIVAČE vazduha? NAPRAVITE ih sami brzo i lako (FOTO)

Najbolje od svega - ne troše struju, a idealni su ako imate tanke radijatore ili drugačije izvore grejanja, poput klima uređaja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Pinterest/ladyjupiter.com

Ukoliko ste primetili da vam se koža suši više nego inače, ili se budite suvog grla i nosa, možda je problem u vlažnosti vazduha u vašem domu.

Zimsko vreme, grejanje, klimatizacija prostora, suše vašu kožu dodatno, te nije neuobičajeno da se pojave još neki simptomi poput suve kose koja se lako mrsi, pojačano hrkanje i slično.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Poslednjih godina, moderni osveživači i ovlaživači vazduha veoma su popularni, ali, ne morate potrošiti veliku količinu novca da biste ih imali u svom domu. Možete ih napraviti i sami, a oni će imati jednak učinak kao i kupovne varijante.

Najbolje od svega – ne troše struju, a idealni su ako imate tanke radijatore ili drugačije izvore grejanja, poput klima uređaja, te nije moguće postaviti keramičku posudu na radijator, kao u dobra strara vremena.

Potrebni su vam samo staklena čaša ili šira vaza i saksija od terakote (imate ih na svakoj pijaci na meru, a cene se kreću od 100, 150 dinara, pa naviše).

Čašu napunite do pola i spustite preko saksijicu od terakote. Saksiju pre toga pokvasite sa unutrašnje i spoljašnje strane. Kada spustite saksiju u čašu ili vazu, potrebno je da bude uronjena u vodu barem trećinu. Postavite ovakav ovlaživač blizu izvora toplote, ili, nabavite male saksije i postavite ih svuda po kući. Kada vidite da se saksija suši (veći deo saksije je svetlije boje), to je znak da treba da dodate još vode.

Get Embed Code

Jednom nedeljno temeljno operite i saksiju i čašu ili vazu toplom vodom i sapunom kako biste sprečili pojavu buđi, navodi se na blogu ladyjupiter.com.

I zapamtite: vraćanje vlažnosti u stan pomaže i vama i vašim ljubimcima i biljkama. Takođe, sprečićete preterano sušenje drvenog nameštaja, pojavu statičkog elektriciteta, kao i pojavu suvog kašlja.

Probajte i javite nam da li ste primetili razlike u svom domu.

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar