700 godina od Danteove smrti: Vujke i Jelena Gavrilović vas vode kroz svet čuvenog pisca (FOTO+VIDEO)

Srpski jezik je među 33 svetska jezika na kojima se snima audio knjiga sa Danteovim stihovima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Irina Duplevskaja

Italijanski institut za kulturu će na zanimljiv način obeležiti 700 godina od smrti velikog Dantea Aligijerija. Naime, srpski jezik je među 33 svetska jezika na kojima se snima audio knjiga sa Danteovim stihovima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Povodom predstojećeg obeležavanja 700 godina od smrti Dantea Aligijerija (Firenca, 1265 – Ravena, 1321), Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije, u saradnji sa Opštinom Ravena i Ravena Teatrom, priredilo je audio-knjigu “Od mračne šume do Raja: put kroz Božanstvenu komediju Dantea Aligijerija”, kažu iz instituta i dodaju:

Foto: Irina Duplevskaja

“Knjiga će biti prevedena na trideset i tri jezika i posvećena je jednom od najznačajnijih književnih dela svih vremena. Audio-knjiga prati čitaoca kroz Pakao, Čistilište i Raj i jedinstveno je sredstvo za otkrivanje ili ponovno otkrivanje ove izvanredne poeme koja ne samo da i dalje budi interesovanje čitalaca širom sveta, već je i izvor inspiracije umetnicima, piscima, muzičarima, filmskim i pozorišnim rediteljima”, kažu iz Italijanskog instituta za kulturu.

Ovaj institut je priredio snimak na srpskom jeziku sa odabranim odlomcima iz “Božanstvene komedije” . Odlomke iz ovog dela čuvenog Dantea će čitati uvek odlični Dragan Vujić Vujke i Jelena Gavrilović. Projekat će pred publiku stići tokom 2021. godine kada će ceo svet obeležavati 700 godina od smrti jednog od najznačajnijih pisaca u istoriji.

Evo kako je izgledalo snimanje ove audio knjige:

Genijalni mališani: Deca iz Srbije ilustrovala novu knjigu Dž. K. Rouling



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar