Genijalni mališani: Deca iz Srbije ilustrovala novu knjigu Dž. K. Rouling

Reč je o dečijoj knjizi "Ikabog"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ The Rowling Library

Tokom leta spisateljica Džoan K. Rouling, autorka serijala o Hariju Poteru, je najavila novu knjigu za decu. Reč je o neobičnoj bajci pod nazivom “Ikabog”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tada je autorka pozvala mališane da budu kreativnu i da oni sami ilustruju različita izdanja njene knjige. U konkursu su mogli da učestvuju mališani uzrasta od 7 do 12 godina i da prikažu svoje omiljene scene i likove iz knjige, koju je autorka prethodno besplatno postavila na svoj sajt.

Zavirite u um velikog glumca: Uskoro će biti objavljeni dnevnici Alana Rikmana

Deca iz Srbije su imala priliku da ilustruju domaće izdanje knjige. Neki su takođe iskoristili priliku da svoje crteže preko Tvitera pošalu Rolingovoj. Tačno 34 crteža će se naći u našem izdanju knjige “Ikabog”, koja uskoro stiže pred domaću publiku. Na konkurs se prijavilo više od 350 mališana iz naše zemlje.

Stevan Filipović za Objektiv o radu sa Mirijam Margolis: “Pravi je laf, želimo da je dovedemo u Srbiju”

“Ikabog” je bajka smeštena u zamišljenu zemlju, bavi se istinom i zloupotrebom moći. Napisana je da se čita naglas. Namenjena je za decu svih uzrasta, a napisana je tako da je deca od sedam do devet godina mogu čitati i sama i tako vežbati čitanje.

Ilustracije naših mališana možete pogledati na sledećem linku.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar