VIRUS

Amerika ODOBRILA vakcinu, stiže SPAS od korone: Određeno ko će prvi da je primi

"Ovog meseca bi milioni Amerikanaca mogli da počnu da se vakcinišu"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
koronavirus vakcina
Foto: Printscreen/You Tube

U skladu sa očekivanjima, Fajzerova vakcina protiv koronavirusa dobila je zvanično odobrenje američke Uprave za hranu i lekove, javila je agencija Rojters. To znači da će uskoro početi da je primaju najugroženiji u SAD.

U prvom talasu, kontigent od oko 2,9 miliona vakcina biće namenjen zaposlenima u zdravstvu i korisnicima domova za starije, objašnjeno je uz podsećanje da od korone u toj državi svakodnevno umire hiljade građana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ovog meseca bi milioni Amerikanaca mogli da počnu da se vakcinišu, posebno ako ubrzo bude odobrena i druga vakcina, koju proizvodi Moderna”, objavljeno je.

“Ovo je jedan od niza koraka koji će zaustaviti pandemiju”, rekao je Ameš Adaldža iz “Džon Hopkins” centra za nacionalnu bezbednost.

“Mnogi će biti zaraženi, mnogi će biti hospitalizovani i mnogi će umreti pre nego što vakcina bude imala značajan uticaj na zarazu”, dodao je on.

Vakcina koju je Fajzer razvio u saradnji sa nemačkim partnerom Bioentekom odobrena je ranije ovog meseca u Velikoj Britaniji, a tamošnji građani počeli su da je primaju u utorak. Takođe, Kanada je odobrila vakcinu i njena primena se očekuje sledeće nedelje.

Osim tih država, Fajzerovu vakcinu odobrili su i Meksiko i Bahrein.

Vakcina kasnije stiže u Srbiju zbog Trampa? Potez šefa Bele kuće imaće POSLEDICE za ceo svet

Takođe, najavljeno je da bi Modernina vakcina mogla da dobije odobrenje sledeće nedelje, kao i druge, poput one na kojoj radi kompanija Astra Zeneka.

Stiže nam SPAS od KORONE: Fajzer podnosi zahtev za puno odobrenje vakcine

Američki zvaničnici najavili su da će imati dovoljno količina da do polovine 2021. godine snabdeju svih 330 miliona građana SAD, objavio je Rojters, uz objašnjenje da je od Fajzera naručeno 100 milion doza – dovoljno za vakcinisanje 50 miliona ljudi.



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar