SKANDALOZNA ODLUKA VIŠEG SUDA

Đilasov CENZORSKI udar na Objektiv pokazuje da smo izneli ISTINU o korupciji pri izgradnji Mosta na Adi!

Gosti emisije "Novo Jutro" bili su advokat Lazar Glišović i glavni urednik Objektiva Dejan Vukelić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATAImages, Printscreen/Pink TV

Redakcija portala Objektiv.rs našla se na cenzorskom udaru predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, koji je izdejstvovao skandalozno Rešenje Višeg suda u Beogradu po kom je našem portalu zabranjeno da izveštava o korupciji tokom izgradnje Mosta na Adi.

Ovo skandalozno rešenje Višeg suda u Beogradu bilo je tema emisije “Novo Jutro” na televiziji “Pink”. Gosti emisije bili su advokat Lazar Glišović i glavni urednik Objektiva Dejan Vukelić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Voditelj emisije Predrag Sarapa pitao je goste na početku emisije kako oni vide ovu odluku koju je doneo Viši sud u Beogradu, kao i koji je sledeći korak uredničkog kolegijuma našeg portala Objektiv.rs.

Vukelić je rekao da je ovu odluku doživeo kao klasičnu cenzuru od strane bivšeg visokog državnog funkcionera i vrlo bogatog biznismena Dragana Đilasa, koji je uz asistenciju suda zabranio Objektivu da se dalje bavi temom koju je pokrenuo.

– Time nam je uskraćena mogućnost da iznesemo dodatne dokaze za eventualni sudski proces, koji bi bio normalan u ovoj situaciji. Očekivali smo da će Dragan Đilas da nas tuži i da tvrdi da to nije tačno, mi smo spremili dokaze baš zbog toga, a nama je sud sada zabranio da iznosimo nove dokaze.

Posao našeg portala je da iznosi dokaze javnosti, a tužilaštvo treba time da se bavi na sudu. Ja sada ne znam više ni da li bih se iznenadio ako bi Dragan Đilas uspeo preko nekog suda da zabrani tužilaštvu da se bavi tim dokazima, meni je to na tom nivou – kada zabranite medije, sledeće je tužilaštvo.

Mi ćemo se svakako žaliti na ovo rešenje suda, ali nezavisno od ishoda te žalbe, mi ćemo svakako nastaviti da pišemo i iznosimo dokaze o tom slučaju – rekao je Vukelić.

Dejan Vukelić; Foto: Printscreen/PinkTV

Advokat Lazar Glišović ocenio je da je reč o iznenađujućoj odluci suda.

– Inače, kao advokat uvek sa oprezom komentarišem tekuće predmete, međutim ovde je u pitanju veliki interes javnosti. Struka se mora uputiti u pregled ove odluke Višeg suda.

Ovaj tekst Objektiva objavljen je 1. decembra, a već 2. decembra podneta je tužba preko punomoćnika za povredu ugleda, a onda je doneta zabrana jednom mediju da iznosi više dokaze koje ima u javnost.

Na osnovu ovoga postoje indicije da ono što se tu tvrdi može biti istinito. Vrlo je jasno da ukoliko tužilac smatra da je u pravu, u konkretnom slučaju gospodin Đilas, i ako se dokaže da je povređen zaista njegov ugled, portal će biće dužan da plati sredstva za naknadu štetu.

Ali, zašto se ne dopušta da se istraži dalje ta tema, da se javnost obavesti i da se otkriju dokazi, gde bi tužilaštvo moglo da preduzme nešto i stupi u dalje službene radnje – rekao je Glišović.

Lazar Glišović; Foto: Printscreen/PinkTV


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (6)

  1. Lično dasam novinar ja tog lika direktno ne bih ni pominjao nego bih u tekstu ubacivao njegovu funkciju koju je tada obavljao. Po meni je to veći efekat, jer ljude zaintrigra ko je bio na toj funkciji tada, a onda će videti da se gomilaju hohštapleraja ličnosti na toj funkciji. Po meni pominjanje direktno likova povezanim sa tim šefom m.... i time otvarate vezu sa šefom i cele te hobotnice. Nadam se da će tužilaštvo konačno početi da radi kao i savet sudstva da udalji sa mesta sudije vakve navodne sudije, ko je su korumpirana. Ovde se vidi da je KUPLJENA presuda.

    Odgovori

Ostavite komentar