NAPETOST RASTE

Amerika podeljena, bruji se o novom GRAĐANSKOM RATU: Zemlje biraju stranu, sprema se haos

Državni tužilac Teksasa Ken Pakston zatražio je od suda da blokira zasedanje elektora iz četiri „kolebljive“ države

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Carol Guzy / Zuma Press / Profimedia

Nakon što je 18 država pod vođstvom republikanaca podržalo saveznu američku državu Teksas u osporavanju izbora u četiri „kolebljive“ države, 22 predvođene demokratama stale su na stranu optuženih, dok društveni mediji bruje o drugom američkom „građanskom ratu“.

U četvrtak je došlo do naleta aktivnosti u dokumentu 220155 američkog Vrhovnog suda – Mičigen, Džordžija, Pensilvanija i Viskonsin odgovorili su na tužbu Teksasa, Ohajo je podneo zagonetni podnesak koji navodno ne podržava nijednu stranu, a brojni zvaničnici su pokušali da se pridruže slučaju. Sve se to odigralo pre nego što su države pod vođstvom demokrata podnele svoj podnesak o podršci optuženima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Državni tužilac Teksasa Ken Pakston zatražio je od suda da blokira zasedanje elektora iz četiri „kolebljive“ države, tvrdeći da su one uzurpirale autoritet koji Ustav daje zakonodavcima i promenile izborna pravila čineči ih otvorenim za prevare. Predsednik SAD Donald Tramp, koji i sam želi da se pridruži teksaškoj tužbi, požalio se da su četiri države nepropisno proglasile demokratu Džoa Bajdena pobednikom.

Tramp nikad PRKOSNIJI, njegove pristalice u TRANSU posle govora: „Nikada se nećemo predati!“

Iako su četiri države odgovorile na tužbu u predviđenom roku, države pod vođstvom demokrata mobilisale su trupe u svoju odbranu. Tužilac okruga Kolumbija Karl Rejsin predvodi Kaliforniju, Kolorado, Konektikat, Delaver, Havaje, Ilinois, Mejn, Merilend, Masačusets, Minesotu, Nevadu, Nju Džersi, Novi Meksiko, Njujork, Severnu Karolinu, Oregon, Roud Ajland, Vermont, Virdžiniju, Vašington i teritorije američkih Devičanskih ostrva i Guama u podnesku kojim se traži odbacivanje tužbe koju je podneo Teksas.



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar