SAOPŠTENJE

Transparentnost: Odluka suda da Objektivu zabrani izveštavanje o Đilasu i malverzacijama je OPASNA

Pozivaju Apelacioni sud u Beogradu da ovu opasnu odluku ukine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Nikola Jovanović, Profimedia/Kokixx/Alamy, Pixabay.com

Sektor za ljudska i manjinska prava Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost najoštrije osuđuje određivanje privremene mere od strane Višeg suda u Beogradu, kojom se medijskom portalu “Objektiv.rs” zabranjuje iznošenje sumnji, dokaza i informacija o mogućim malverzacijama tokom izgradnje mosta na Adi i iznošenje sumnji u umešanost Dragana Đilasa, tadašnjeg gradonačelnika Beograda u moguće malverzacije.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta izjavio je za medije da Viši sud u Beogradu na sebe ne sme da preuzima ulogu glavnog urednika ni jednog medija i ne sme, svojim “uređivačkim odlukama”, da suspenduje ljudska i prava novinara na objaljivanje sumnji, dokaza i informacija o visokoj korupciji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

AFERA VEKA: Otkrivamo do detalja kako je Đilas uzeo MILIONSKI REKET za izgradnju Mosta na Adi! (DOKUMENT) 

Podvlačim da su Univerzalnom deklaracijom o pravima čoveka, Međunarodnim paktom o političkim i građanskim pravima, kao i Konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, jasno propisana načela slobode izražavanja, kao i potpuna zaštita misli i mišljenja, tako da odluka Višeg suda u Beogradu o zabrani izveštavanja medijskom portalu “Objektiv.rs” predstavlja presedan i opasnost po proklamovane slobode izražavanja i mišljenja. Saglasno ovome, pozivam Apelacioni sud u Beogradu da ovu opasnu odluku ukine i zabrani testiranje uređivačke politike Višeg suda u Beogradu u svrhu pomoći jednom političaru i nekadašnjem državnom funkcioneru koji, po međunarodnim konvencijama i stavu Evropskog suda za ljudska prava, ima i mora trpeti viši nivo kritike od običnog građanina.

Dragan Đilas neće ućutkati Objektiv, istina će ipak pobediti!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Obavezno treba napomenuti da organizacija s ovim imenom i Mario Spasić nemaju nikakve veze s časnom organizacijom "Transparentnost Srbija".

    Odgovori

Ostavite komentar