Jeste li čuli za LOŠ VRHUNAC? Verovali ili ne, ali on POSTOJI

Šta je to uopšte?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

U novoj studiji koja je objavljena u časopisu “Archives of Sexual Behavior”, istraživači su upravo identifikovali ono što zovu lošim orgazmom.

Takođe su i naveli razloge koji do njega dovode.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ali, hajde da prvo objasnimo šta znači “loš orgazam”.

Znači da osoba nije uživala, pa čak i da joj je možda bilo i neprijatno i može da ima “negativan uticaj na odnose, seksualnost i/ili psihičko zdravlje”, piše u istraživanju u kome je učestvovalo 726 ispitanika.

Autori novog izveštaja su se fokusirali na razloge zašto osoba ne uživa u seksu iako ga je želela. Jedan od razloga je zašto što je pristala na seks da se ne bi svađala, a zbog orgazma koji seledi se ne oseća dobro.

Drugi razlog je taj što ljudi često osećaju obavezu da moraju da dožive orgazam.

“Istraživanja us pokazala da ovakav pritisak može da izazove stres i/ili druge negativne posledice”, napisali su istraživači.

Foto: Freepik/gpointstudio

“Na primer, žene i muškarci su često izjavljivali da osećaju obavezu kada se radi o orgazmu zbog pravednosti i ravnopravnosti među partnerima”, navodi se u izveštaju.

Drugim rečima, kada postoji takav pritisak, krajnji rezultat možda neće biti tako pozitivan.

Ostali razlozi za “loše orgazme” uključuju zdravstvene probleme koji ometaju seksualno zadovoljstvo. Ponekad je orgazam loš jer seks nije uključivao mentalnu vezu.

“Orgazam je bio prirodni završetaj, što sam brže došao do njega, to će se brže završiti, ali nije bilo prijatno, jer nisam bio mentalno angažovan”, rekao je jedan od ispitanika.

Foto: Freepik/jcomp

Na kraju se može zaključiti da puno faktora može da utiče na to da li je orgazam dobar ili loš i bez obzira na to što ste ga doživeli, ne znači da ste uživali.



Izvor: Objektiv.rs, Krstarica

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar