Ukus ovog specifičnog italijanskog hleba morate da probate.
Sigurni smo da ćete se zaljubiti u recept već na prvi zalogaj.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Fokača se sprema brzo i jednostavno, a pored maslina, potrebno vam je još samo nekoliko sastojaka.
Sastojci:
1. 350 g brašna
2. 1/2 kašičice soli
3. 1/2 svežeg kvasca
4. 150 ml vode
5. 25 ml soka od limuna (od polovine 1 limuna)
6. 3 kašike maslinovog ulja
7. 10 – 15 zelenih maslina

Priprema:
Sipajte u posudu brašno i so. Razmutite kvasac sa tri kašičice vode, nalijte vode do 160 ml, dodajte sok od limuna i ulje. Sipajte brašno i umesite glatko testo. Ostavite da se udvostruči, pa premesite i rastanjite na površinu odabranog pleha. Presecite masline na polovine i tupom stranom noža napravite udubljenja u testu, a zatim utisnite masline. Pospite krupnom soli odgozdo i pecite oko 20 minuta na maksimalnoj temperaturi uz ventilator.
Komentari (0)