SPC

Slavimo Svetog sveštenomučenika Klimenta: Evo kakvo čudo je napravio za SAMO godinu dana

Rođen je u Rimu kao pripadnik carsog roda i bio je savremenik svetih apostola

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

Srpska pravoslavna srkva i njeni vernici danas oveležavaju Svetog sveštenomučenika Klimenta, episkopa rimskog.

Rođen je u Rimu kao pripadnik carsog roda i bio je savremenik svetih apostola.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Majka i dva brata su ploveći po moru, bili zaneseni burom u razne strane, otac je krenuo da traži ženu i sinove, pa se i on izgubio. Tada Kliment, budući dvadeset četiri godine star, pođe na istok da traži svoje roditelje i braću.

U Aleksandriji je upoznao apostola Varnavu, potom se pridružio apostolu Petru, čiji su sledbenici bili njegova dva brata, Faustin i Faustinijan. Promislom Božjim apostol Petar naiđe na majku Klimentovu kao staricu prosjakinju, a potom i na oca.

I tako se opet sastavila cela porodica i kao svi hrišćani vratili su se u Rim. Kliment se nije odvajao od velikog apostola, koji ga je postavio za episkopa pre svoje smrti.

Sa plamenom revnošću upravaljao je Kliment crkvom Božjom i preobraćao je u veru Hristovu iz dana u dan veliki broj nevernika.

Odredio je sedam brzopisaca da pišu žitija hrišćanskih mučenika koji su u to vreme stradali u svog Gospoda.

BRAVO, BRAVO: Još jedan grad u Srbiji novac za doček Nove godine daje bolesnoj DECI!

Car Trajan ga je proterao u Herson, gde je Kliment našao oko dve hiljade izgnanih hrišćana. Svi su zaposleni na teškom poslu tesanja kamena na jesnom bezvodnom mestu.

Klimenta su primili hrišćani sa velikom radošću i on im je bio živi i izvor utehe. Molitvom svojom izveo je vodu iz zemlje i obratio u hrišćanstvo toliki broj nevernih meštana da se za jednu godinu podiglo na tom mestu sedamdeset pet crkava.

Najhumaniji penzioner u Srbiji: Radoslav je prodao kuću da bi pomogao maloj Minji (VIDEO)

Da ne bi širio dalje veru Hristovu, Kliment je osuđen na smrti utopljen u more s kamenom oko vrata. Mošti njegove čudotvorne izvađene su iz mora tek u vreme Kirila i Metodija.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar