Obradović upozorava pred derbi kola: Budućnost je ozbiljna ekipa, favoriti su za osvajanje ABA lige

Danas nas od 19 časova očekuje pravi košarkaški klasik regiona između Budućnosti i Crvene zvezde

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 18 časova dočekuju velikog rivala, ekipu Budućnosti, u okviru 9. kola ABA lige.

Trener košarkaša Zvezde Saša Obradović izjavio je da je Budućnost ozbiljan rival i jedan od kandidata za osvajanje ABA lige.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Dolazi nam u goste jedan od favorita za osvajanje ABA lige. Vrlo ozbiljan ozbiljni protivnik, koji je vrlo dobro popunjen na svim pozicijama, i u tom smislu su doveli i pojačanja tokom sezone”, rekao je Obradović za klupski sajt.

Biće to duel dve neporažene ekipe u dosadašnjem delu takmičenja, s tim da Budućnost nije odigrala tri meča zbog problema sa koronavirusom.

“Igraju dobru timsku košarku, kombinacija su iskustva i mladosti, dobrih atletskih sposobnosti, a dodatni kvalitet im daje i činjenica da veći broj igrača, uključujući i nosioce igraju zajedno već neko vreme i vrlo dobro se poznaju. Znamo koliko je važna utakmica i imamo veliku želju i motiv i da pobedimo. Na prvom mestu želimo da odigramo dobro, i eliminišemo loše faze iz prethodnih igara”, zaključio je Obradović.

Prvotimac Marko Jagodić Kuridža zna da njegov tim očekuje teška utakmica i jedan od najozbiljnijih ispita u regionalnom takmičenju od početka sezone.

“Ekipa Budućnosti je odigrala nekoliko vrlo dobrih mečeva, posebno u Evrokupu od početka sezone, sačuvali su nukleus ekipe Kobsa, Ivanovića, Nikolića…Na to su dodali Apića, Rida, Mitrovića, Edžima i italijanskog reprezentatovca Dela Valea, što govori da su im ambicije najveće”, izjavio je Jagodić Kuridža i dodao da znaju i kako treba igrati protiv takvog rivala.

“Tako ćemo se i postaviti pred ovu utakmicu, igramo je protiv rivala koji želi kao i mi sam vrh. Da se ne ponavljam, očekujem da odigramo borbeno, čvrsto, i da svedemo greške i padove koncentracije na najmanju moguću meru, čime bi stvorili uslove da dođemo do vrlo važne pobede koja bi nam predstavljala i podstrek za dalje”, zaključio je Jagodić Kuridža.

Alfa i omega: Zvezda je u Lojdu dobila više od onoga što je očekivala, možda i previše

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar