Ukoliko ste pomislili da su ove palačinke iste kao i sve druge – grešite.
Vazdušastije su, mekanije i, što je najbitnije, nisu suve, kao što to ume da bude slučaj.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Ukoliko poželite dodatno da ih zasladite, možete ih preliti javorovim sirupom, ili medom.
Za spremanje ovih palačinki možete koristiti običan, ali i grčki jogurt, dok mak možete da zamenite chia semenkama.
Sastojci:
1. 250 g brašna
2. 50 g šećera
3. dve kašičice praška za pecivo
4. pola kašičice sode bikarbone
5. pola kašičice soli
6. dve kašike maka
7. 250 g grčkog jogurta
8. 250 ml mleka
9. 60 grama maslaca (rastopljenog i lagano ohlađenog)
10. dva jaja
11. sok i korica jednog limuna
12. kašičica ekstrakta od vanile
Priprema:
Maslac otopite u mikrotalasnoj pećnici, a zatim ga ostavite da se ohladi. Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i mak u velikoj činiji, a u drugoj činiji umutite jogurt, mleko, maslac, jaja, limunovu koricu i sok, kao i ekstrakt od vanile. Pomešajte sastojke i dobro ih promešajte. Testo mora da bude gusto. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i premažite ga maslacem. Dodajte dovoljno testa za manje američke palačinke i pecite sve dok imate testa. Prijatno!
Komentari (0)