PONOVO PRIVEDEN

Uhapšen NAORUŽANI Kavčanin: Došao u Kotor zbog LIKVIDACIJE Vukotića?

Uhapšen je u jednom objektu na širem području Kotora gde se navodno krio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/You Tube/Vijesti

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja pre nekoliko dana u Kotoru su razoružali i uhapsili Nikšićanina Marka Zorića kod kog su pronašli pištolj sa brušenim fabričkim brojem.

Iz policije je nezvanično rečeno da je Zorić deo nikšićkog ogranka kavačkog kriminalnog klana, pišu podgoričke “Vijesti”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Uhapšen je u jednom objektu na širem području Kotora gde se navodno krio.

Policija proverava da li je u Kotor došao zbog egzekucije nekog od članova protivničkog – škaljarskog kriminalnog klana.

Iz Višeg suda potvrđeno je da se tereti da je počinio krivično delo – stvaranje kriminalne organizacije. Nakon saslušanja vanraspravno krivično veće podgoričkog Višeg suda odredilo mu je pritvor.

– Pritvor je okrivljenom određen zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stava 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva okrivljenog i okolnosti koje ukazuju na opasnost od ponavljanja krivičnog dela – saopštila je “Vijestima” savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Dobro upućeni izvor iz istrage tvrdi za podgoričke “Vijesti” da je Zorić deo grupe nikšićkih kavčana kojom navodno rukovodi Radovan Mujović.

Prema tim informacijama upravo Zorić je vozio Radovanog brata Petra Mujovića kad su danima uhodili Kotoranina Jovana Vukotića i osobe bliske njemu.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da je u danu kad je navodni vođa škaljarskog kriminalnog klana Vukotić spašen smrti Zorić pratio njegov automobil.

Tog dana, nakon što je policija zaustavila Vukotića i tražila da dođe u kotorsku policiju, Mujović je naoružan čekao ispred tamošnjeg Odeljenja bezbednosti.

Taj Nikšićanin potom je uhapšen.

Iako je “Vijestima” iz policije tada rečeno da su sprečili sačekušu niko od nadležnih se nije zvanično oglasio dok je Mujović osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja.

Iz Vukotićevog pravnog tima “Vijestima” su tada kazali da je simptomatično i što je Mujović njihovog klijenta čekao ispred kotorske policije gde je zapravo i lišen slobode.

Dodali su da im je sumnjivo i što taj Nikšićanin, uprkos priznanju, nije optužen za pripremu likvidacije već samo za ilegalno posedovanje oružja:

– Policija mora znati ko ga je tog dana vozio. Za to im je dovoljno da pregledaju snimke nadzornih kamera sa lokacije gde ga je patrola zaustavila. Da su to uradili lako bismo otkrili ko je sve sa njim u toj organizaciji – rekli su iz pravnog tima Kotoranina.

Pozivajući se na izvore iz istrage Televizija Vijesti objavila je da je Mujović priznao da je prihvatio da za pola miliona evra likvidira Kotoranina.

Policija je kod njega pronašla kriptovani telefon u kojem su nadimci osoba koje su porukama naručili Vukotićevo ubistvo.

Identitet tih osoba nije saopšten.



Izvor: Vijesti.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar