UHVAĆEN

Raskrinkane Đilasove malverzacije sa nekretninama: Pogledajte kako je dolazio do stanova (VIDEO)

Evo kako se lider Stranke slobode i pravde bavio sumnjivim transakcijama preko nekretnina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas uhvaćen je u sumnjivim transakcijama kojima je sebi pribavljao nekretnine vrtoglave vrednosti u elitnim delovima Beograda.

Republika objavljuje da jedan dvevni list 2012. otkriva da je Đilas formalni vlasnik dupleksa u luksuznom selu Vračara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Do skupocene nekretnine čija je tržišna cena tada bila oko 700.000 evra došao je tako što je nju od bivšeg fudbalera zvezde Mihajla Pjanovića kupio Dragan Ješić, direktor firme Šalet (Chalet) čiji je vlasnik Multikom grupa, odnosno sam Đilas.

Tadašnji gradonačelnik podnosi tužbu zbog tog članka tvrdeći da je samo zakupac tog stana. Tačnije, njegov zaposleni mu izdaje stan?

Dobija spor u rekordnom roku pred Višim sudom, tekst je objavljen u decembru, a presuda samo godinu dana kasnije.

Dve godine nakon dobijenog spora, tačnije 2015. Đilas kupuje taj isti stan od Ješića – 185,43 kvadrata plus tri garažna mesta i to dva uknjižena.

Uslovi pod kojima kupuje ne postoje na tržištu. Stan plaća 350.000 evra! A cena na toj lokaciji je duplo veća.

Prodavac, tj. Ješić kako u ugovoru stoji, može se upisati kao vlasnik i bez potvrde o isplati celokupne sume, i ne samo to, već se Đilasu da kupi u roku od dve godine sukcesivnim uplatama, iako je ova praksa samo kroz novogradnju gde je dinamika plaćanje vezana za stepen izgrađenosti.

Posle samo 14 dana taj stan poklanja bivšoj supruzi i deci ugovorom o poklonu.

Da je slično već radio pisao je i Krik.On je vilu na Dedinju od 579 metara kvadratnih vrednosti 900.000 evra kupio u maju 2011. godine preko Multikma tako što su prethodni vlasnici osnovali firmu Šalet i u nju ubacili vilu, koju su prodali tadašnjem gradonačelniku. Krik je objavio da se na ovaj način plaća manji porez nego kada bi nekretninu kupio direktno. Vila je prodata 2017. godine po 200.000 evra nižoj ceni. Đilas je tada za Krik izajavio: “Jedva sam čekao da prodam tu kuću izgubio sam 200.000 evra”

Zanimljivo je da tu kuću prodaje direktoru Krušika Mladenu Petkoviću i to pre izbijanja afere sa ovom firmom i to preko firme Comity real Estate, a pre toga je Šalet promenio ime u Comity real estate.

Objektiv je otkrio da njegov brat Gojko ima neverovatnih 35 nekretnina, dok je on tvrdio da to nije tačno i da je deo nekretnina deo Multikoma.



Izvor: Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar