Evo kako da brzo ZAGREJETE prostoriju i da se pobrinete da što duže ostane TOPLA

Sezona grejanja je počela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/Racool_studio

Zimi je najbitnije da brzo zagrejemo prostorije u kojima provodimo vreme.

I da one što duže ostanu tople.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Postoji nekoliko jednostavnih načina kako da to uradite.

Ne zahtevaju mnogo truda i što je najvažniji – jeftini su.

Aluminijumska folija

Kako ne biste izgubili toplotu iz radijatora, stavite na njegov zadnji deo aluminijumsku foliju. Ona će sprečiti da se toplota sjedini sa hladnim spoljnim zidom i preusmeriće topao vazduh ka centru prostorije.

Foto: Freepik/marymarkevich

Jutarnja svetlost

Otvorite ujutru zavese i pustite da uđe jutarnja svetlost koja je “zarobljena” u prozorima.

Zavese

Pre odlaska na spavanje, navucite zavese po kući. Većina ljudi noću smanjuje grejanje, a zatvorene zavese će sprečiti odlazak toplog vazduha kroz prozore. Neka zavese, koje koristite zimi, budu što deblje. Tako će duže zadržati toplotu.

Foto: Freepik/wirestock

Prekrijte zidove

Ukoliko zidove prekrijete fotografijama, ogledalima i slikama, sprečićete gubitak toplote. Čak i deblji poster može da doda sloj izolacije, tako što će povećavati temperaturu unutar stana i na taj način će sprečiti da hladni zidovi upijaju topao vazduh.

Nameštaj

Udaljite nameštaj od hladnih zidova i namestite ga u blizini izvora toplote. Ono što je potrebno da uradite jeste i da ga što više odmaknete od radijatora, kako ne bi blokirao strujanje toplog vazduha. Ukoliko vam se ne dopada, dobra stvar kod ovakvog razmeštaja jeste ta što je privremen.

Foto: Freepik/Racool_studio

Tepisi

Osim što su lep dekorativni momenat, tepisi i otirači mogu da spreče skupljanje hladnog vazduha u prostoriji. Ukoliko ne posedujete dobru podnu izolaciju, čak 10 posto toplog vazduha može da se upije u hladne podove. Tepisi su veliki izolatori, a održaće i toplotu u vašim stopalima.

Prostorije koje ne koristite

Nemojte grejati hodnike i sobe koje ne koristite. Isključite grejanje u njima i zatvorite vrata da bi sprečili nepotreban gubitak toplote.

*Važno: Ne zaklanjajte radijatore zavesama i nameštajem. Ukoliko sušite veš na radijatoru, time praktično prekidate grejanje.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar