Najznačajnija izložba u Beogradu: Žan Pol Gotje obećao da će doći u Srbiju nakon pandemije (FOTO)

Remek-dela jednog od najvećih modnih dizajnera današnjice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Jedan od najznačajnijih događaja u svetskoj muzeologiji u svetu, evropska premijera izložbe “Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve – Žan Pol Gotje” biće otvorena sutra u Muzeju savremene umetnosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Otvaranje izložbe biće dostupno svima na oficijalnom Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici Muzeja u 13 časova. Odmah nakon onlajn otvaranja svi zainteresovani posetioci moći će uživo da pogledaju izložbu uz poštovanje svih epidemioloških mera, u malim i strogo kontrolisanim grupama.

Po ugledu na najveće svetske muzeje, MSUB će ugostiti jednog od najpoznatijih dizajnera svetske modne scene – Žana Pola Gotjea, na čijoj će izložbi biti premijerno predstavljeno osam venčanica. Projekat broji ukupno 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2020. godine, nastaje kao finale izložbe “Modni svet Žan-Pola Gotjea: od trotoara do modne piste” koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući sve moguće rekorde posete modnih izložbi.

“Osim poruke o afirmaciji prilike da se svi sljudi venčavaju bez obzira na njihovu seksualnu orjentaciju ova izlažba se bavi ljudskim pravima generalno. Pravo ce čudo što se u danasnjem svetu ophrvanom pandemijom virusa covid 19, uopšte odigrava tako značajan kulturni događaj. Srećni smo što je Beograd u ovom momentu jedna od centralnnih tačaka svetske muzeologije”, kazao je kustos Tijeri Maksim Lorio, prošlogodišnji dobitnik “Vanguard” nagrade za doprinos u umetnosti i kulturi.

Klod Mone je jedan od najvoljenijih slikara: Ovo je jedini video na kome se vidi čuveni umetnik (VIDEO)

On je napomenuo da će se Gotjeove haljine videti bez uobičajene zaštite plegsiglasom samo u Beogradu.

Žan Pol Gotje se takođe obratio novinarskim ekipama preko video linka i naglasio da voli Beograd i da je presrećan što će se u MSUB otvoriti njegova izložba . Slavni dizajner je napomenuo da mu je jako žao što nije u prilici da dođe u Srbiju, jer su Francuska i Pariz odakle se javlja potpuno zatvoreni.

“Imam odličnog ambasadora tu u Beogradu. Reč je o mojjoj digogodišnjoj saradnici koja se brine o komunikacijama, a njeno ima je Jelka Musić. Obećavam da ću doći u Beograd, moj omiljeni grad,kada se za to steknu uslovi da zajedno uživamo u izložbi”, kazao je Gotje.

Pogledajte kako izgleda izložba:

U toku su pregovori da slavni dizajner poseti Beograd 14. februara na Dan zaljubljenih, ako to epidemiološka situacija dozvoli.

Tajna “Američke gotike”: Znate li ko su muškarac i žena na slici?



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar