Zvezda odigrala i za Partizan! Srpski fudbal pred vratima obećane zemlje, ovo se nikad nije desilo (FOTO)

U slučaju da Zvezda osvoji prvenstvo i odbrani titulu, ona je blizu i da obezbedi mesto nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sledeće sezone, ali bi mogla da umnogome pomogne i celokupnom srpskom fudbalu, pa je jasno zašto bi sada cela država morala da bodri klub iz Ljutice Bogdana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:

Crvena zvezda je uspela da osvoji još dva boda za UEFA koeficijent klubova.

To je umnogome pomoglo i Srbiji da ostane u igri za 15. poziciju na toj listi, koja obezbeđuje dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona od one tamo sezone, a koja će dosta značiti i naredne sezone u kvalifikacijama za evropska takmičenja, jer prostora za napredak još ima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U slučaju da Zvezda osvoji prvenstvo i odbrani titulu, ona je blizu i da obezbedi mesto nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sledeće sezone, ali bi mogla da umnogome pomogne i celokupnom srpskom fudbalu, pa je jasno zašto bi sada cela država morala da bodri klub iz Ljutice Bogdana.

E sad, za one koji se ne razumeju u UEFA koeficijent, da malo pojasnimo. Prvo, ovako trenutno izgleda tabela:

Foto: Printscreen/www.footballseeding.com

Naša zemlja je na 16. mestu iza Kipra, a jedno mesto ispred Grčke. Šta to zapravo znači?

Ukoliko Olimpijakos ne uspe da osvoji treće mesto u grupi (gde ga čeka direktan duel sa Marsejom), te ukoliko PAOK, koji je izgubio od PSV u četvrtak uveče, ne uspe da prođe dalje u Ligi Evrope, ali i ako kiparska Omonija ispadne u grupnoj fazi (a sve je bliže tome), eventualne dve pobede Crvene zvezde do kraja grupne faze bi Srbiju primakle na samo 0.500 bodova iza Kipra, što znači da bi u slučaju da sve protekne ovako kako smo gore napomenuli, Srbiji bi prolaz Zvezde u drugu fazu nokauta Lige Evrope skoro pa sigurno doneo 15. poziciju, odnosno ta dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koja su ove sezone imali Hrvati.

Podvlačimo, da bi Srbija imala šanse, veoma je važno da Olimpijakos ne napravi neki veći rezultat u Ligi Evrope, odnosno da se ne plasira dalje od osmine finala, pošto će verovatno preći u drugo po snazi UEFA takmičenje kao trećeplasirani iz grupne faze Lige šampiona.

Dakle, osim novca, Crvena zvezda je osim 3.000.000 za ove tri pobede, donela srpskom fudbalu priliku da konačno izađe iz mulja, bar kada je klupska konkurencija u pitanju. Zamislite samo da po prvi put u istoriji dođemo do dva mesta u kvalifikacijama za LŠ… Bilo bi to skoro kao prelep san!

Žigić se oglasio povodom stanja u FSS: Dobro obratite pažnju na njegove reči!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar