Bogatstvo ukusa: Započnite dan mirisnim pogačicama sa povrćem i sirom (RECEPT+FOTO)

Jednostavno se pripremaju, a sami birate čime ćete da ih punite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram/healthiestwarrior, Printscreen/Instagram/kathy_zang

Ukoliko ste ljubitelji peciva, znajte da ovako nešto, nije toliko teško napraviti.

Ali je potrebno malo truda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pa, ukoliko ste ostali bez ideja, šta za doručak, pokušajte da umesite ove neodoljive pogačice sa povrćem.

Nisu masne, a obožavaćete njihov ukus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura . FOOD RECIPES (@holalalaura)

Potrebno:

Za testo:

  • 300 grama brašna
  • 175 ml vode
  • prstohvat soli

Za punjenje:

  • Koristite povrće koje već imate (oko 300 grama ukupno): paprika, luk, kukuruz šećerac i slično.
  • 2 kašičice maslinovog ili susamovog ulja
  • Malo kačkavalja (može i biljni)
  • Krem sir
  • Malo belog bibera
  • Susam za posipanje, po želji.

Priprema:

Da napravite testo, pomešajte suve sastojke, a potom dodajte vodu. Mesite sve dok se dobro ne sjedini i po potrebi dospite još vode, ali kašiku po kašiku. Ostavite da odstoji u činiji oko pola sata i obavezno prekrijte krpom. Nakon toga, umesite testo na radnoj površini sve dok ne bude mekano. I podelite ga na 10 delova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thais Suárez (@bakedby__thais)

U međuvremenu, na malo ulja i vode propržite, odnosno prodinstajte povrće, sve dok ne bude mekano. A potom dodajte krem sir. Smesa treba da izgleda poput paste. Uzmite deo po deo testa, poravnajte dlanom i na sredinu sipajte punu kašiku smese i preko komadić kačkavalja. A potom preklopite ivice, da formirate pogačicu.

Nakon toga, nauljite pleh i ređajte pogačice. Premažite gorenje delove vodom, ako želite da dodate semenke. Pecite na 195 stepeni, oko 20 minuta, sve dok lepo ne porumene, navodi se na blogu bestofvegan.com.

I to je to!

Uživajte u ukusnim pogačicama i javite nam da li vam se dopadaju!

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar