Ukoliko ste ljubitelji peciva, znajte da ovako nešto, nije toliko teško napraviti.
Ali je potrebno malo truda.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Pa, ukoliko ste ostali bez ideja, šta za doručak, pokušajte da umesite ove neodoljive pogačice sa povrćem.
Nisu masne, a obožavaćete njihov ukus.
View this post on Instagram
Potrebno:
Za testo:
- 300 grama brašna
- 175 ml vode
- prstohvat soli
Za punjenje:
- Koristite povrće koje već imate (oko 300 grama ukupno): paprika, luk, kukuruz šećerac i slično.
- 2 kašičice maslinovog ili susamovog ulja
- Malo kačkavalja (može i biljni)
- Krem sir
- Malo belog bibera
- Susam za posipanje, po želji.
View this post on Instagram
Priprema:
Da napravite testo, pomešajte suve sastojke, a potom dodajte vodu. Mesite sve dok se dobro ne sjedini i po potrebi dospite još vode, ali kašiku po kašiku. Ostavite da odstoji u činiji oko pola sata i obavezno prekrijte krpom. Nakon toga, umesite testo na radnoj površini sve dok ne bude mekano. I podelite ga na 10 delova.
View this post on Instagram
U međuvremenu, na malo ulja i vode propržite, odnosno prodinstajte povrće, sve dok ne bude mekano. A potom dodajte krem sir. Smesa treba da izgleda poput paste. Uzmite deo po deo testa, poravnajte dlanom i na sredinu sipajte punu kašiku smese i preko komadić kačkavalja. A potom preklopite ivice, da formirate pogačicu.
View this post on Instagram
Nakon toga, nauljite pleh i ređajte pogačice. Premažite gorenje delove vodom, ako želite da dodate semenke. Pecite na 195 stepeni, oko 20 minuta, sve dok lepo ne porumene, navodi se na blogu bestofvegan.com.
I to je to!
Uživajte u ukusnim pogačicama i javite nam da li vam se dopadaju!
Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs
Komentari (0)