TUGA

Reči Minjinog donora slamaju srce: Gledao sam je kao svoje dete, TEŠKO JE!

Ognjen Todorović ne može da veruje da hrabre devojčice, koja je za pomoć molila sa terase stana u plamenu na 10. spratu zgrade, više nema

Foto: Objektiv

“Deo mene je otišao sa njom, šta da kažem sad… Svima je jako teško. Ja sam prvi saznao za tu vest…”

Ovim rečima ispovest za “Blic” započinje Ognjen Todorović (38) koji je zajedno sa 18-godišnjim Nenadom Stankovićem bio prvi donator kože za petnaestogodišnju MInju D. koja je, 27. oktobra, u stravičnom požaru zadobila teške opekotine po celom telu. Todorović ne može da veruje da hrabre devojčice, koja je za pomoć molila sa terase stana u plamenu na 10. spratu zgrade, više nema. Kaže, svi su se nadali njenom oporavku…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ja sam nju gledao kao svoje dete, teško mi je…”, navodi Ognjen koji smatra da je infekcija koju je Minja dobila mogla biti sprečena.

POTRESNI OPROŠTAJ heroja koji je spašavao devojčicu iz požara na Dorćolu: “Izvini malecka” (FOTO) 

Hrabri Nenad, ni pored oporavka koji traje više od 20 dana, nije dobro. Njegove rane na nogama su i dalje otvorene, sada je na kućnom oporavku, a kaže da “situacija nije bolje ni kod ostalih donora”.

“Meni su na nogama otvorene rane, uglavnom sedim ili ležim, boli me sve i dalje. Idem na previjanje redovno, mažem neke kreme za brže zarastanje. Kod Nenada koji je isto donirao kožu je slična situacija, ni on nije ništa bolje od mene, ali ni Dušan Opačić”, naveo je Ognjen.

Bila je svesna i stabilna do ponedeljka

Inače, prema priči prijatelja Minjine porodice, devojčica je u ponedeljak popodne prebačena u Tiršovu kliniku, jer je Klinika za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju gde se ona lečila, prešla u kovid sistem. Do ovog ponedeljka, stanje devojčice bilo je teško, ali stabilno. Ona je pričala, komunicirala sa porodicom, bila svesna i hrabra Nažalost, dobila je infekciju i preminula.

Za sada se ne zna kada će se obaviti Minjina sahrana, budući da je njeno telo poslato na Institut za sudsku medicinu, kako bi se uradila obdukcija. Dok rezultati ne budu gotovi, porodica ne zna kada će moći da sahrani mezimicu.

“Minja je izdržala 4 ili 5 operacija”: Porodična prijateljica otkrila šta se dešavalo sa devojčicom

Požar zbog kog je ceo Beograd “drhtao”

Podsetimo, stravičan požar dogodio je 27. oktobra, a izbio je u stanu gde je Minja živela sa svojom majkom na 10. spratu zgrade u Ulici Visokog Stevana. Prema rezultatima, požar je tada najverovatnije izazvala slavska sveća. Devojčica nije imala kud, pa je izjurila na terasu odakle je na sav glas molila za pomoć, a vatrena stihija zahvatila je celokupan stan.

Minji su prvi u pomoć pritrčali radnici sa obližnjeg gradilišta, uspeli su da uđu u stan ispod njenog, i sa terase, neverovatnim herojskim podvigom, spasili su tinejdžerku koja se doslovno bacila u ruke svojim spasiocima. Jedan od njih, Pavle Gavura, juče je u izjavi za “Blic” rekao da je u šoku, da je čuo da je devojčica u teškom stanju, ali da je naravno mislio da će se oporaviti.

Izvor:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar