Najveća fudbalska tajna, koja nije smela da se objavi dok je Maradona živ: U sve je umešan i čuveni pevač

Tiče se Dijegovog odvikavanja od narkotika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: tanjug/AP Photo/Rodrigo Abd

Nakon smrti Dijega Armanda Maradone objavljena je priča koja se držala u strogoj tajnosti. Legendarni britanski muzičar Erik Klepton ponudio je Argentincu da se na Karibima leči od zavisnosti od narkotika, piše Clarin.

Nidia je bilo njeno ime, Brazilka koja je došla u London da studira engleski jezik. Volela je fudbal i bila je čistačica, ali i jedina spona Erika Kleptona sa izvorom koji je saznao za ovu priču.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Maradona je došao na Kubu kako bi se izlečio pošto mu se zdravstveno stanje pogoršavalo iz dana u dan i zvučao je veoma loše. Ništa nije bilo lako tih dana na Kubi, Dijegovi prijatelji su se smenjivali u posetama, a došlo je i loše društvo koje je napravilo lošiju situaciju nego u Buenos Ajresu.

Menadžer Maradone Giljermo Kopola je u skrivenim porukama rekao izvoru da su svi tamo prisluškivani i praćeni, a da predsednik Kube Fidel Kastro nije zainteresovan za čitavu situaciju.

Dva novinara su, nakon interesovanja Kleptona, uspela da povežu Maradonu sa muzičkom zvezdom koja je bila spreman da mu sredi lečenje u najboljoj klinici na Karibima.

Kompromis je usledio, sve će se držati u tajnosti. Neće se pisati o tome dok je Dijego živ.

Bolnica na Karibima biće spas za Dijega, mislio je Klepton, ali i novinari koji su ih povezali. Tamo je bila oaza mira, mesto koje će umiriti Maradonine probleme. Promeniće mu život.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Klepton je na Karibima, tačnije na ostrvo Antigva osnovao Krosroud Centar još 1988. godine upravo u takve svrhe, te je obećao da Maradona neće platiti ni penija za tretman.

Proces bi se odvijao u 12 koraka u raju koji će ga odvojiti od svega štetnoga po njegovo zdravlje.

Klepton je tada otišao u Japan gde je održao koncert dok je Maradona još uvek bio na Kubi gde je svakodnevno menjao raspoložene i brojeve telefona. Onda je došao momenat istine u kojem su se njih dvojica konačno čula. Sa mnogo strpljenja, do kontakta je došlo, a prevodilac je bio spreman.

Gitarista mu je rekao koliko ga poštuje i izneo mu ponudu. Svi su prihvatili aranžman, Maradona je obećao da će otići na lečenje što je obradovalo sve dobronamerne ljude oko njega uključujući i menadžera Kopolu. Videlo se svetlo na kraju tunela.

Dijego nikada nije došao na odredište. Ostao je na Kubi. Njihovi putevi se nikada više nisu ukrstili. Klepton nije uspeo u nameri da ga odvuče od loših stvari.

Poslednji susret Maradone i novinara bio je u njegovoj kući u Ćakariti. Sedeo je u stolici, a uz njega je stajala njegova majka, Tota. Nosila je novi, skupi lanac oko vrata sa taman spremnom novom frizurom. Preko akcije spasa se prešlo glatko i nikada više nije pomenuta. Sve do danas.

Maradonin život: Igrao fudbal sa Eskobarom, Kastro mu spasio život, Če Gevara mu ponosno stajao na ruci



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar