Razrešena misterija: Lekari tvrde da 3 centimetra ODLUČUJU da li će ona doživeti VRHUNAC!

Tajna ženskog orgazma

Foto: Freepik/diana.grytsku

Svako ima svoju teoriju o seksu, naročito kada se radi o ženskom orgazmu.

Jedni misli da je važna dužina penisa, drugi ističu da je presudno koliko je žena uzbuđena…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, nauka ide sasvim drugim putem, i za nedostatak vrhunca krivi – žensku anatomiju.

U novoj američkoj studiji, koja je izazvala mnogo različitih komentara, utvđeno je da je navažniji podatak koliko je klitoris udaljen od urinarnog trakta. Ako je ta udaljenost između 2,5 i 3 centimetra, žena može da doživi orgazam tokom seksa sa penetracijom, a ako je udaljenost veća od 3 centimetra, to je skoro nemoguće.

Foto: Freepik/gpointstudio

“Još u materici klitoris počinje da se izdvaja i udaljava od otvora vagine. To nije krivica žena, to je prosta anatomija. Prosto objašnjenje je da kada je razmak veći od 3 centimetra, tokom klasičnog seksa ne postoji dovoljno trenja da mi se stimulisao klitoris”, objašnjava ginekolog Morin Velihan.

Foto: Freepik/Racool_studio

Magični broj je 2,5 centimetra, a ovo istraživanje se uklapa u višegodišnju statistiku po kojoj između 70 i 90 odsto žena ne može da doživi orgazam samo na osnovu penetracije, i potrebna im je dodatna stimulacija klitorisa.

Istraživači naglašavaju da se ova studija odnosi isključivo na takozvani “vaginalni orgazam”, za koji mnogi smatraju da je samo mit – odnosno, da dama može da dođe do vrhunca samo uz pomoć muške penetracije.

Foto: Freepik/haritanita

Uostalom, ovo istraživanje treba prihvatiti samo kao jedan od zanimljivih podataka, jer postoji toliko načina da se doživi vrhunac, bez obzira na anatomiju.

Izvor: Objektiv.rs, metro.co.uk

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar