VREMENSKA PROGNOZA

Poznati meteorolog otkrio kada u Srbiju stiže SNEG: Ovo je najdetaljnija prognoza za zimu

U nižim predelima u periodu od 20. decembra postoji najveća mogućnost za sneg

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/Stanislav Nedelja

Srbija je danas dobila detaljnu prognozu za zimu, koja je izvedena na osnovu izveštaja Klimatskog Foruma jugoistočne Evrope i Kavkaza

Manji sneg na planinama može da se očekuje za nekoliko dana, dok ga u nižim predelima neće biti sve do kraja decembra, potvrđeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ima nagoveštaja za slabe padavine oko 1. i 2. decembra, ali od 6. do 20. decembra temperatura će uglavnom biti iznad proseka za ovo doba godine. To znači od tri do devet stepeni, baš kao što je bio slučaj u novembru”, kaže za Mondo meteorolog RHMZ Branko Bjelić.

Nad Srbijom je ANTICIKLON: Poznati meteorolog otkrio kakva nas ZIMA očekuje

Eventualno, postoji mogućnost za susnežicu oko 4. decembra tokom noći i u ranim jutarnjim satima, kada je većina ljudi neće ni primetiti i neće ni znati da je sneg padao, dodaje on.

U nižim predelima u periodu od 20. decembra postoji najveća mogućnost za sneg. Isto tako, mogućnost za padavine postoji oko 3. januara.

Kakvo nas vreme OČEKUJE u decembru: Srpski meteorolog objavio kada će biti više snega

“Ipak, pravi sneg možemo da očekujemo tek u drugoj polovini januara. Tada će biti hladni period. Ova zima će inače sa 60 odsto verovatnoće biti blaga, ali ipak hladnija od prošle godine, koja je bila jedna od najtoplijih. To znači, prosečne padavine i nešto više temperature u odnosu na redovnu zimu”, kaže Bjelić.

On podseća da detaljana prognoza sa tačnošću od 90 odsto može da se daje samo za tri dana unapred, ali da su ovo podaci koji su skupljeni na osnovu zajedničkih klimatoloških parametara zemalja u okolini.



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar