Bizarna aukcija: Prodaje se album koji je Džon Lenon potpisao svom ubici

Početna cena je 400. 000 dolara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ johnlennon

Primerak albuma Džona Lenona i Joko Ono “Double Fantasy”, koji je slavni muzičar 5 sati pre smrti potpisao svom ubici Marku Dejvidu Čepmenu, prodaje se na aukciji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Čuveni Bitls je album potpisao u decembru 1980. godine, a ovo nije prvi put da se ovaj primerak nalazi na aukciji. Naime, ovo je treći put da se to dešava od 1998. godine. Ovaj put na aukciju ga stavlja kuća “Goldin Auctions”, a početna cena je 400.000 američkih dolara.

Najavljen je pravi spektakl: “Kiss” peva za doček (VIDEO)

Pomenuti primerak pronađen je u jednoj žardinjeri u kvartu “Upper West Side” i poslužio je kao dokazni materijal na suđenju ubici. Album na sebi i dalje ima policijske oznake, navodi “Pagesix”.

Podsetimo, Čepmen je Lenona, nakon što mu je ovaj potpisao primerak albuma, čekao pred kućom, gde ga je ubio. Čepman je tog decembra 1980. godine, kada je imao 25 godina, 4 puta pucao u pevača, pored kojeg je bila Joko Ono. Lenonov ubica je, kada je počinio zločin, sa sobom nosio Selindžerovu knjigu “Lovac u žitu”. Govoreći o tome, izjavio je da se positovetio sa glavnim karakterom koji je bio “izolovan” i “usamljen”, dok je kasnije priznao da je ubistvo izvršio samo zbog slave.

Danas bi napunio 80 godina: Zamislite svet bez Džona Lenona



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar