IZNEO MIŠLJENJE

Bil Gejts otkrio ŠOK TAJNU o vakcinama: “Potrudite se da niko iz vaše porodice ne bude žrtva”

Iako kaže da je optimista, Gejts upozorava da će predstojeća zima mnogima biti teška

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube pritnscreen/TheEllenShow

Vlasnik kompanije “Majkrosoft” i milijarder Bil Gejts veruje da će „gotovo sve“ vakcine protiv korona virusa koje su u fazi razvoja biti spremne za upotrebu do februara 2021. godine. Vakcine kompanija Fajzer/Bajontek i Moderna biće prve dve koje će verovatno odobriti američka Agencija za hranu i lekove (FDA), ali Gejts veruje da će se i ostale vakcine – one koje proizvede Astra Zeneka, Džonson i Džonson i Novavaks takođe pokazati kao efikasne.

– Gotovo sve vakcine će biti delotvorne i to u visokom stepenu. Mislim da postoji velika verovatnoća da se ispostavi da su sve efikasne i bezbedne – izjavio je Gejts za CNN i dodao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako kaže da je optimista, Gejts upozorava da će predstojeća zima mnogima biti teška.

– Postoje opravdani razlozi da budemo veoma zabrinuti u narednih šest meseci – rekao je on – prenosi britanski „Metro“.

Bil Gejts pričao o ČIPOVIMA i VAKCINAMA: Lako je reći da iza pandemije stoji neko zlo

Izveštaj savetničke organizacije SAGE, koji je naručila britanska vlada, ocenjuje da bi, prema „najgorem“ scenariju, ove zime od kovida-19 moglo da umre čak 85.000 ljudi u toj zemlji. Izveštaj se zasniva na predviđanjima da će vladine mere praćenja kontakata, samoizolacije i karantina biti svega 40 odsto efikasne u kontrolisanju širenja virusa u javnosti. Autori ipak priznaju da postoji da je pravi ishod “veoma neizvestan”.

Čak i u slučaju da mere budu ukinute, autori izveštaja pozivaju ljude da budu razumni i da se ne mešaju s drugima, osim ako je to baš neophodno. Sam Gejts kaže da će Dan zahvalnosti 26. novembra proslaviti bez gužve, uz video-konekciju s članovima porodice. On je pozvao Amerikance da nose maske i poštuju mere distanciranja dok vakcina ne bude napravljena.

Bil Gejtsu je ovo NEVEROVATNO ČUDNA stvar sa maskama: Milijarder ponovo izazvao lavinu komentara

– Potrudite se da niko iz vaše porodice ne bude poslednja žrtva ove pandemije dok ne stigne vakcina na proleće, kada će brojke početi da padaju – rekao je on.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar