Radonjić o porazu od Škotske i suzama saigrača: Mi igrači smo krivi, imali smo maksimalnu podršku saveza

Srbija je porazom od Škotske propustila šansu da se nakon 20 godina plasira na Evropsko prvenstvo, a o toj živoj rani govorio je Nemanja Radonjić, krilni napadač koji je bljesnuo protiv Rusije (5:0)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FSS

Krilni napadač je tada načeo Ruse sjajnim pogotkom sa vrha kaznenog prostora, baš kao i nešto ranije u Budimpešti protiv Mađarske.

I dalje ga muče nemirni snovi zbog toga poraza od Škotske.

“Taj grč ćemo nositi u stomaku ceo život. Još boli i boleće kao najveća sportska rana koju možete da imate. Mnogo mi je krivo, mislim da smo ipak zaslužili plasman… Sada svi, ali svi moramo da krenemo dalje. Da dignemo glavu gore i da se posvetimo onomo što nas čeka vrlo brzo, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Mnogo mi je žao što nisam zbog povrede bio u mogućnosti da konkurišem za tim protiv Škotske i da pomognem na terenu. Tada sam osećao bol i jednostavno nisam bio u stanju da igram. Protiv Mađarske je bilo dobro, a naročito protiv Rusije gde smo odigrali fantastičnu utakmicu. Postigao sam atraktivne golove koji mi zaista znače. Ne postoji lepši osećaj od pobede reprezentacije u kojoj učestvujete sa golovima ili asistencijama”, rekao je, između ostalog, Radonjić za “Mondo”.

Objasnio je i da jednostavno tog dana ništa nije polazilo igračima za nogom.

“Mi smo izuzetno kvalitetan tim. Videlo se to i protiv Mađarske, kao i ranije protiv Norveške. Na nekim utakmicama jednostavno se tako namesti da vam ništa ne polazi za nogom. Dogodi se… Nama se dogodilo kad je najmanje bilo potrebno. Na baš bolan način. Koliko god možda iz ovog ugla zvučalo čudno, ali garantujem da bismo se na Evropskom prvenstvu borili za vrh i da bismo mogli sa svima ravnopravno da se nosimo. Zato još više boli to što nismo uspeli da pobedimo Škotsku….”

Ističe Radonjić da je odgovornost isključivo na igračima:

“Nisu igrali ni selektor, ni rukovodstvo. Na terenu su bili igrači, prema tome jasno je čija je odgovornost najveća. I niko od nas igrača ne beži od toga. Nama je sigurno najteže, propustili smo veliku šansu. Imali smo maksimalnu podršku Saveza na čelu sa predsednikom Kokezom sve vreme. Sjajne uslove za pripremu u Staroj Pazovi, dobar i kvalitetan tim oko reprezentacije. Ne preostaje nam ništa drugo nego da izvučemo pouke i da što spremniji sačekamo kvalifikacije za Svetski šampionat. Potrudićemo se da se nikada više ovako nešto ne ponovo. Gorak ukus… Imali smo perfektne uslove, pružili 200 odsto, nismo uspeli i svi smo plakali zbog toga… Ali ponavljam, idemo dalje, svi zajedno. Verujem u svoje drugove, verujem u sve ljude koji su bili oko nas, verujem i u Savez i znam da ćemo uspeti da se izdignemo iznad ove situacije. Da možemo pokazali smo i protiv Rusije.

Da li je Partizan oštećen? Sudija sprečio crno-bele da povedu, golman pogrešio, a ispao heroj? (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Mondo.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar