REŠENO

Dodik potvrdio: Doneta odluka o zajedničkoj vojnoj vežbi Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije

Odluka ocenjena kao "dobra i relaksirajuća priča"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Predsedništvo BiH, pored dogovora o zajedničkom obeležavanju Dejtonskog sporazuma, na večerašnjoj sednici donelo usaglašenu odluku o zajedničkoj vojnoj vežbi Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na teritoriji BiH.

Tu odluku je ocenio kao “dobru i relaksirajuću priču”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Govoreći o najavljenom dolasku u BiH visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja, Dodik je najavio da će se članovi Predsedništva BiH u subotu, 21. novembra, ujutro sastati sa njim, a da će potom Borelj posetiti Savet ministara i Parlamentarnu skupštinu BiH, gde će razgovarati o evropskom putu BiH.

On nije želeo da šire komentariše stavove Kolegijuma Parlamentarne skupštine BiH u vezi sa neprihvatanjem susreta sa Boreljom u ovoj instituciji, za koga je rekao da je prihvatljiv partner iz EU i ocenio da postoji mogućnost da će rukovodstvo parlamenta BiH korigovati svoj stav.

Stefanović se sastao sa poslanicima Narodne skupštine: Glavna tema je bila jačanje Vojske Srbije

Dodik je istakao da se izvinjava svakome ko je njegove izjave nakon pobede Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke shvatio kao pretnju, da je on čovek sa dosta emocija, da ima pravo na grešku i da nije srećan sa nekim svojim izjavama.

Ministar Stefanović sa ambasadorom Kazahstana: Naš cilj je jačanje i modernizacija Vojske Srbije

“Učiniću sve da Banjaluka ostane dominantna i da se gradi, ja sam tamo rođen i bez obzira na to što se ne slažem s ovim gradonačelnikom”, kazao je Dodik.

Dodao je da nikad nikome nije pretio i da su to priče koje služe za spekulaciju.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar