OBJEKTIV NA LICU MESTA

Ovako izgleda NAJNOVIJA kovid bolnica u Srbiji! Komunalni milicajci uneli krevete u završene sobe (FOTO)

Ekipa portala Objektiv.rs uputila se na lice mesta završnih radova na kovid bolnici koje izvodi Vojska Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs

Radovi na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija” na Batajničkom drumu bb u Beogradu se približavaju kraju, a večeras su pripadnici Komunalne milicije opremali i unosili nameštaj u ovaj zdravstveni kompleks.

Ekipa portala Objektiv.rs uputila se na lice mesta završnih radova na kovid bolnici, a tamo smo zatekli veliki broj radnika i pripadnika Komunalne milicije, tačnije njih 20 koji su složno i u rekordnom roku opremili celo odeljenje intenzivne nege ove kovid bolnice.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Večeras je angažovano 20 komunalnih milicajaca koji unose i raspoređuju potreban nameštaj u odeljenje intenzivne nege u kojoj će biti smešteno 250 kreveta. U odeljenju poluintenzivne nege će biti smešteno 680 kreveta. Planirano je da se svako veče od danas do 29. novembra angažuje 20 vojnika koji će opremati bolnicu. Ministarstvo zdravlja finansira nabaku obreme, a Vojska Srbije se vodi kao izvršilac radova.” rekao je pukovnik Radmilo Kravić, načelnik Uprave za infrastrukturu.

Prema rečima pukovnika Kravića večeras su komunalni milicajci bili na zadatku opremanja intenzivne nege kovid bolnice u Batajnici, dok će sutra to činiti aktivisti grada Beograda, a od prekosutra pa sve do 29. novembra će to činiti pripadnici Vojske Srbije.

Šef komunalne milicije, Ivan Divac i pukovnik Radmilo Kravić Foto: Objektiv.rs

Viljuškarem su do ulaza u kovid bolnicu dopremljeni dušeci, kreveti i ostali nameštaj potreban za opremanje bolnice, a nakon toga su prisutni pripadnici milicije nosili i raspoređivali nameštaj po sobama.

 

video-1605815084 from Objektiv on Vimeo.

“Dvadeset komunalnih milicajaca je angažovano na opremanju kovid bolnice u Batajnici. Komunalna milicija se odazvala na poziv Ministarstva odbrane i vojske Srbije kao što to uvek čini. Komunalna milicija stoji na raspolaganju vojsci i za naredne dane, a ne samo večeras i pripadnici tog sektora će opremati zajedno sa vojskom ne samo ovu već i svaku drugu bolnicu u Beogradu.” rekao nam je šef Komunalne milicije Ivan Divac.

video-1605817844.mp4 from Objektiv on Vimeo.

“Ono što je prioritet u radu komunalne milicije jeste da bude servis građana, da služi gradu i građanima kroz obavljanje redovnih poslova i vanrednih aktivnosti kao što je ova večeras.”

Kovid bolnica u Batajnici je prva “bolnica budućnosti”, u kojoj će uskoro biti omogućena kompletna dijagnostika za svakog pacijenta kome bude bila potrebna zdravstvena nega, objekat se prostire na više od 22.000 kvadratnih metara prostora.

Izgradnja bolnice je počela 1. avgusta, a kako je ranije najavio predsednik Aleksandar Vučić, bolnica će zvanično biti otvorena 1. decembra.

“Na odeljenju intenzivne nege biće po 15 kreveta u svakoj sobi, a toliko ima i priljučaka za kiseonik i respiratore, a na odeljenju poluintenzivne nege će biti obezbeđeni priključci za kiseonik i respiratore, a ljudi ne treba da brinu” zaključio je pukovnik Kravić.

“Beograd na 60 odsto zaraženih”: Vučić u poseti trećoj smeni na izgradnji kovid bolnice u Batajnici

Vučić posle polaganja kamena temeljca u Batajnici: Danas postajemo peti u Evropi po borbi protiv kovida



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar